fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Dagen då allt ändrades

Klockan visade 6.06 och jag  hade vaknat, inte av klockan utan av smällen och blixten ovan  mitt  huvud, kändes det som. Ute regnade det. Rejält. Lite brandröksdoft trängde in, det var medan skogsbranden pågick som värst. Sirener  hördes i fjärran. Sedan dess saknar jag   bredband, först för att det var utslaget, nu mest  för att jag inte brytt mig om att återställa det, likt en missbrukare som håller sig på avstånd från det lockande, för att undvika återfall. Alltså har jag inte heller bloggat.

Men nu har det gått en månad eller mer och idag har jag smugit iväg till  en av bibliotekets gratisdatorer, och full av ord är jag, en del kanske kaotiska  en del välstrukturerade, dessutom en hel del kanske bortglömda. Skrivklåda kanske jag har också, vet inte riktigt än, måste ju pröva först  för  att veta, veta om orden räcker till och lusten består.

Avhållsam har jag varit när det gäller fotograferandet också, jag har inte varit ute och gått med kameran någonting, jag vill vara fri när jag går och det är befriande, annat  händer i stället, kanske växer texter fram, eller ett nytt välbefinnande. Enstaka bilder har det blivit  när jag sett något genom fönstret och kameran befunnit sig i närheten. Små intryck alltså.

Var har jag då befunnit mig under den  här tiden? I främmande städer,  i nutid, i lera och snusk, på medeltiden, omtumlande och omskakande, på det grymma och mörka 1300-talet, med våld, övergrepp, nöd och hunger, krig i religionens namn...

...och det ruskiga är att man nu kan se sig om i världen och se liknande saker utspela sig.

Inlagt 2014-08-23 13:47 | Läst 2910 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Skönt att höra av dej JO, jag har funderat över vart du tog vägen.
Hälsningar Lena
Svar från janolof 2014-08-24 13:33
Jag har funnits hela tiden, men varit osynlig ;) Gömt mig i läsfåtöljen och svurit över Bredbandsbolaget...
Kul att se dig J-O!! Tänkte faktiskt på din frånvaro igår.... Och skönt att inte du träffades av blixten. De enda blixtar du får, är väl snilleblixtar... ;) Det finns säkert bra alternativ, eller komplement till foto...
Ha det fint!! //Peter
Svar från janolof 2014-08-24 13:34
Nej jag kör med befintligt ljus, inga blixtar här (utom snilleblixtar då):
Kull att du är tillbaka
Du missar väl inte Dagnys i september :-)
Svar från janolof 2014-08-24 13:36
Första lördagen hoppas jag :) Hade inte tänkt att missa, hoppas jag siktar rätt.
Härligt att du är tillbaka! =)
Svar från janolof 2014-08-24 13:37
Tack!
Tillbaka, men sparsamt till att börja med...