fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Det började med tre gavlar. Men fortfarande fanns färgen kvar.

Vadå början, det pågår ju hela tiden. När det inte går bakåt.Två steg framåt och et steg bakåt ger  i alla fall rätt riktning. Värre är om det blir tvärtom, ett framåt och två  bakåt, då kanske man  är på glid och behöver spikskor. Och så är det Dagny-fika i Uppsala i dag , men fika finns i  min närhet också  om inte haspen  är på och blixtlåset i västen krånglar. Och  min trötthet måste respekteras.

Så jag sitter här och filosoferar i fritt  fall och undrar vart orden leder mig.

Ragnar har namnsdag idag. Jag kände  en gång i tiden en  Nils  Ragnar, ett barnhemsbarn som kom vandrande från  Värmland. Han hejade på Djurgården  och var bra på att gräva diken.

Gavlarna

Gavlar skulle det ju handla om, det står  ju i rubriken, så då ska jag  försöka hålla mig till det.Ovanstående hus med dubbelgavlar, om det nu inte är två hus  som står   på  rad, hittade  jag under sommarens eskapader i Centraleuropa. Jag gillade inte  bara huset/ gavlarna som sådant, utan även alla små detaljer, stolpar, ledningar, kranar och liknande som  ses i silhuett i bilden. Nu har bilden legat länge och väntat på att få bli publicerad, men nu får den  chansen  att  hamna i rampljuset.

Några månader  senare, med ovanstående bild i minnet, fick jag idén i skallen  att försöka fotografera  en  gavel i  närmiljön  på  liknande  sätt. Så här blev det.

Under förra helgens utflykt  till Gysinge dök den tredje gaveln upp, med rödfärg  och vita gavlar.

Där försvann färgen och det svartvita föddes, det svartvita som dykt upp i de senaste blogginläggen. Även  utan gavlar. Och i den här bilden dök också upp en väg att vandra.

Kommer svartvitt att bli min stil ett tag?

.

Eller kommer färgen att smyga  sig in ibland?

Och bilderna mår som vanligt bra av att förstoras.

Inlagt 2016-10-01 09:57 | Läst 662 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?