Gammalt och nytt

Diskussioner och kritik kommer nästan varje gång någonting nytt skall byggas i gamla miljöer. Några byggnader som har orsakat en hel del rubriker är biljettkiosken och Pressbyrån vid Grand hotell samt Waterfront. 

Jag tog bilen till staden och parkerade på en trygg plats, därefter tog jag två bilder på biljettkiosken innan jag gick ut till Riddarholmen för att ta den sista bilden mot stadshuset och Stockholm Waterfront Congress Centre.

Inlagt 2014-03-31 18:54 | Läst 1769 ggr. | Permalink
Fina bilder särskilt den sista med så fin spegling på fina byggnaden! hälsn Danne
Svar från Turbo56 2014-04-01 07:26
Tack Dan, gryningstimmen är den tid då man kan ta sådana bilder.
Fina bilder på något nytt!! Kiosken påminner i arkitektur väldigt om Domkyrkoforum i Lund. Samma arkitekt kanske?? Tuff arkitettur här, men lite svårt att se på dina bilder hur det smälter in eller bryter snyggt i miljön.
Och rent generellt, så tycker jag att många gnäller för mycket över nyskapande, som t ex Waterfront.och kommande Slussen... Det sistnämnda som jag tror kommer att bli väldigt fint att strosa i jämfört med idag...
Hälsningar, Peter.
Verkligt fina bilder
Fastnade länge på hotelentrén
Svar från Turbo56 2014-04-01 07:35
Tack Bengt, jag hade nytvättad bil och kunde inte låta bli att ta bilden.
Snygg bil framför Grand! Är det en trygg plats?
Själv har jag inget emot, när blandar nytt med gammalt. Även det nya blir gammalt så småningom, och det gamla har varit nytt en gång i tiden.
Jag gillar gammal arkitektur, men den är ofta tung. Den nya arkitekturen är spännande och luckra upp den gamla miljön.
Men jag vet, varje ny byggnad kritiseras i början och efter 10-20 år har man vant sig.
Svar från Turbo56 2014-04-01 07:33
Tack Wolfgang, jag slapp i alla fall p-böter.
Kiosken framför Grand tycker jag är lite läcker, den sticker ut men dominerar ändå inte. Waterfront är jag mer tveksam till, från Klarabergsviadukten stänger den helt vyn mot stadshuset.
Nya byggnader kan när de är fint utformade både sticka ut och smälta in, det viktiga är att en ny byggnad lyfter sin omgivning, inte tar död på den.