Just idag

I juni fick min sambo besked att hon har fått bröstcancer, det har varit en lång sommar med mycket väntan, väntan på undersökning, väntan på besked, väntan på operation och nu väntan på domen.

Just idag är det dags för besöket då hon skall få besked om typ av cancer och behandling, hon är naturligtvis orolig för vad de kommer att säga och har svårt att se framåt.

När cancer drabbar så påverkas hela familjen, vi vill att detta skall vara över, vi vill ha våra liv tillbaka så att vi kan planera för framtiden.

Inlagt 2013-09-11 07:22 | Läst 1945 ggr. | Permalink
Det här är inte så lätt att kommentera för vi känner ju inte varandra, men jag kan föreställa mej hur det skulle kännas om jag fick veta att min sambo drabbats av cancer. Hur tillvaron skulle haverera. Du skriver om att ni ska få "domen" idag och det kanske är naturligt att det känns så, men kom ihåg att väldigt många kvinnor får bröstcancer och klarar upp den situationen, även de elakartade formerna.
Hälsningar Lena
Svar från Turbo56 2013-09-11 19:45
Tack Lena, besöket gick ganska bra.
Cancertumörerna är bortopererade vilket är positivt, typen av cancer är mer snabbväxande än medel, vilket är negativt.
Hon har en tids behandling framför sig, den blir säkert jobbig, därefter hoppas vi naturligtvis att hon slipper återfall.
Vet att ni har det jobbigt just nu men vill bara inflika att de flesta som får "domen" kommer ut ur det helskinnade. En i mångas ögon onödig upplevelse rikare men efteråt då allt gått bra känner man sig privilegierad. Flera år har gått sedan jag lämnade alla dessa behandlingar bakom mig och är frisk från cancern. Hoppas att din sambo också kommer ut ur det lika lyckligt. Håller tummarna får er och sänder varma tankar.
Svar från Turbo56 2013-09-11 19:48
Tack Margareta, jag hoppas och tror att det går lika bra för min sambo.
Känner för er Stefan! Sjukvården idag klarar ju av del flesta som drabbas av den sjukdomen så det ska nog går bra men den oron är jobbig för er alla! Ha det gott så hoppas vi på det bästa! //Danne
Svar från Turbo56 2013-09-11 19:50
Tack Dan, oron och väntan är det som hon lider mest av, samt naturligtvis att inte veta.
Väntan kan knäcka många.
Åh vad tufft!
Mina ord gör ju ingen skillnad egentligen,
men jag önskar jag hade kunnat Hjälpa dig och din sambo.
Tänker på er och önskar av hela mitt hjärta
att det blir bättre.

mvh Johanna O
Svar från Turbo56 2013-09-11 19:52
Tack Johnanna, hon tar ett steg i taget, nu vet hon typ av cancer och ungefär viken typ av behandling som väntar.
Nästa besök blir radiumhemmet för att starta behandling, bara namnet skrämmer.
Jag vet vad du talar om! För tre år sedan drabbades jag av tarmcancer.
Innan mer avancerade undersökningar visad hur spridd den var, fick jag en provvandring i dödsskuggans dal. I nattens tysta timmar när sinnet ligger öppet och försvarslöst - då fick jag värdera "fjun" och "bly".
Min allmänna prognos var sämre än vad den är för bröstcancer, men jag gick igenom och är nu frisk. Hoppas att det går bra för din sambo, så att en så hemsk tid får en lycklig avslutning!
Svar från Turbo56 2013-09-11 19:55
Tack Peter, jämfört med det som drabbade dig så är bröstcancer förhållandevis lätta att behandla.
Skönt att det gick bra för dig, jag hoppas att det går lika bra för min sambo.
Jag kan bara hoppas att cansern upptäcktes i tid och att prognosen blir den allra bästa!
Förstår att känslan av ovisshet, oro och tankarna på framtiden är jobbig att bära både för din sambo och dig.
Håller tummarna för bästa möjliga besked!!
Svar från Turbo56 2013-09-11 19:59
Tack Anne-Sophie, hon hittade knölarna själv och beställde tid för kontroll.
Beskedet efter dagens besök är att cancern inte har spridit sig och skall vara bortopererad, så långt positivt, däremot är typen av cancer snabbväxande så viss oro finns naturligtvis kvar.
Jag tror att detta får ett gott slut och att hon blir frisk.
Jag vet, vår mellersta dotter hade cancer när hon var 11 år - fick bra omvårdnad och tillfrisknade.
Det var en tung tid (inte lätt för en tonårstjej att förlora allt hår under behandlingen ...), som nu är 10 år tillbaka i tiden.

Hoppas allt blir bra!
- hawk
Svar från Turbo56 2013-09-11 20:12
Tack Håkan, man hör många både lyckliga och mindre lyckliga historier, det är svårast när det drabbar barn och ungdomar, vad skönt att höra att det gick bra för er dotter även om det var jobbigt. Hon kommer säkert att ha användning för erfarenheten resten av livet även om hon naturligtvis borde ha sluppit.
Jag tror på ett gott slut även för min sambo, efter behandlingens slut får vi se hur hon mår.
Jag håller alla mina tummar för att ni ska få ett positivt besked!!
Tänker på Er!
Svar från Turbo56 2013-09-11 20:07
Tack Heléne, beskeden blev både positiva och negativa, snabbväxande typ av cancer men den har inte spridit sig och allt skall vara bortopererat.
Framtiden finns där.
Det gör mig så ont att läsa detta, på riktigt. Jag håller båda tummarna för att det ska gå bra för din sambo och övriga familjen. Jag vet vad ni går igenom och jag tänker på er. Vet inte hur statistiken ser ut för bröstcancer men håll hoppet uppe och tro på att det kommer att gå vägen. Skrev nyss i min blogg om hur min mamma gick bort i cancer, det är ännu inte en vecka sedan begravningen. Hon jobbade på IVAK (IVA & akuten) och pratade ofta om hur viktigt det är att man fortsätter att kämpa mot sjukdomen och tro på en utväg. Det grundade hon på erfarenhet från patienter som klarat sig trots att det egentligen hade allting emot sig. Vill inte spä på din oro för din sambo, så jag borde kanske skriva att när det gällde mamma så hade hon flera tumörer i minst 3 vitala organ, däribland båda lungorna.
Mvh Simon
Svar från Turbo56 2013-09-11 20:05
Tack Simon, det som du skriver om din mamma är det som de flesta oroar sig för, att cancern har spridit sig till organ i andra delar av kroppen, det har man inte full kontroll på.
Numer opererar man bröstcancer med en teknik som kallas portvaktsteknik som ger bättre och säkrare resultat.
Nu hoppas vi att det inte finns någonting kvar och att behandlingen går bra.