Natt i Venedig

Venedig är en av mina älsklingsstäder, jag har besökt staden ett antal gånger sedan mitten av 1970-talet och jag slutar aldrig att förundras över stadens skönhet och mystik. Den här gången stannade vi fem dagar i och promenerade nästan nio mil.

De flesta som besöker staden gör det som dagbesökare och går då miste om dess verkliga mystik och skönhet, på kvällen är de flesta gator och kanaler tysta och stilla, belysningen är dämpad, till och med runt Marcusplatsen är det lugnt och stilla.

 

 

 

Inlagt 2015-05-02 15:40 | Läst 2050 ggr. | Permalink
Har tyvärr bara varit där en gång, men håller med dig om att man inte bara ska göra ett dagsbesök och dessutom inte bara röra sig längs de stora turiststråken.
Fin stämning i bilderna.
/J-O
Svar från Turbo56 2015-05-02 17:46
Tack Jan-Olof, många som stannar till över en dag följer de markerade vägarna till och från Rialto och Marcusplatsen och Ponte del Accademia, den vackra träbron. Om man skall hinna runt till de kända platserna och ta en lunch under tiden så hinner man inte så mycket mer på en dag.
Som du vet gillar jag nattens ljus.
Mycket fina svartvita kvällsbilder. Venedig är mäktigt att se och har en aura av gamla tider runt sig tycker jag.
Ha det fint!
Svar från Turbo56 2015-05-02 17:58
Tack Mikael, staden kan inte jämföras med någon annan plats på jorden, den måste besökas och upplevas. Alla byggnadsverk måste renoveras med jämna mellanrum, här gör de det med försiktighet och eftertanke, till och med pålningen görs enligt gammal metod med spetsade träpålar.
Väldigt fina nattbilder och jag tittar länge på dem, i synnerhet den första. De har nattstämning utan att vara "spooky". Kul att gör ett inlägg. Det var länge sedan du syntes till.
Hälsningar Lena
Svar från Turbo56 2015-05-02 18:02
Tack Lena, det har varit en extremt intensiv vår med många resor och väldigt mycket jobb, till det kommer vår älskade helgvovve Gustav som tar en hel del tid, jag har helt enkelt inte hunnit med FS.
Som du vet gillar jag att ta bilder i svagt ljus och vad är då bättre än Venedig.
Stämningen atmosfären i bilderna är suverän och vackert blir det också med alla dessa gamla byggnader.
Må gott
/Hans-Ke
Svar från Turbo56 2015-05-02 18:04
Tack Hans-Åke, ja visst är det en magisk stad med magisk stämning, jag älskar den.
Har aldrig varit i Venedig, men är en plats av många jag skulle vilja besöka.
Läckert med kvällsbilder!

Kenneth
Svar från Turbo56 2015-05-02 18:07
Tack Kenneth, om du aldrig har varit i Venedig så har du en upplevelse kvar, kom ihåg att stanna minst några dagar och undvik de kända platserna, själva staden är upplevelsen.
Bilder tagna i svagt ljus är en av mina passioner.
Mycket fina kvällsbilder!!!!
Svar från Turbo56 2015-05-02 21:08
Tack Lena, nattliga promenader i en stad som Venedig är speciella, det är nästan helt tyst, enstaka båtar rör sig på kanalerna och allt är svagt upplyst, man får en känsla av hur det var en gång.
Jo tack vaklat hem under strömavbrott i den staden 😱
Svar från Turbo56 2015-05-03 07:59
Tack Alf, det måste verkligen ha varit en upplevelse, jag förstår inte hur man kan hitta hem genom ett mörklagt Venedig.