Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

DANCING IN THE DARK - 1954 - ZEISS IKON NETTAR

***

 Den 3:e november 1954, dagen efter att jag fyllde 14, hade jag min första hippa hemma, dvs party med dans. Dom flesta av oss var nog inte så hippa i dagens mening, i varje fall inte jag . Men dom här två, som nog såg bäst ut i klassen var medvetna på ett sätt jag hade långt till och var nog rätt hippa efter den tidens mått. Men också trevliga och lätta att umgås med. Dom var, vad jag vet, aldrig något par, men ser ut att trivas fint på dansgolvet.

*

Och skulle ni vara intresserade av något mer än mina klasskamater så är bilden tagen med min första egenhändigt inköpta kamera, en Zeiss Ikon Nettar, en bälgkamera för 120 rullfilm (6x6) med  en Novar Anastigmat 75/4,5. Ingen notering men jag måste använt blixt, en enkel blixthållare med en lös blixtlampa med magnesiumtråd. Jag menar, min Nettar var ju en modern kamera med synkronisering, åtminstone  på 1/25 s!

*

Förastoras!

*

I helgen kommer alla tre barnen hem med två respektive och alla fem barnbarnen - yngsta dottern fyller 40! Det ser vi fram mot och vädret ser äntligen ut att rätta till sig så vi hoppas på det bästa. Det blir trångt, tolv personer i vårt hus på 130, men just därför mysigt!

Önskar alla en trevlig helg!

***

Inlagt 2015-05-21 14:32 | Läst 3210 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Dansa i mörkret var en bekant disciplin - när det fanns en plötslig släckte ljuset i mitten av dansen. Här sätter du ljuset på :-)
Du blir upptagen med kameran Björn med alla barnbarn - har en bra tid.
Hälsningar från Erik / DK
Vilken helt ljuvlig bild så mycket den visar.
Menar frisyrer, kläder så killens leende så skönt se..
Finns det hjärterum och det finns det hos er ....
Ha det bra på alla sätt.
Gun-Inger
Stiligt par på nostalgi bilden. Hoppas verkligen ni får fint väder i helgen.
Hihi vad bra, väcker minnen, härligt oskuldsfulla ungdomar på den tiden, bilden är guld värd! Må gott, LO
Härlig nostalgisk bild Björn!