Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

NÄR SKUGGORNA BLIR LÄNGRE

***

Kvällsljuset är magiskt. Eller kanske är det kvällen i sig själv som är magisk? Dagen som övergår i natt med mörker och skuggor, med tankar och funderingar, minnen och känslor.  När skuggorna blir längre och mörkret faller blir allting en smula mindre rationellt och istället lite vackrare. Den kyliga kvällen lockar mig ut igen, på en  väg så nära men som jag inte gått på flera år. Mellan ekstammarna silar de sista solstrålarna över den lilla sjön som egentligen bara är en tjärn.

*

*

Lite längre fram kommer dom sedan länge slagna ängarna. Solen sjunker precis under horisonten och kylan märks direkt lite mer. Och när solen försvunnit försvinner också värmen i ljuset. I stället kommer ljuset liksom underifrån, från marken själv. I skogsbrynet ligger fortfarande snörester kvar. Jag är ensam, här finns varken människor eller hus. Bara jag och mina tankar. Och så rymden därovan, oändlig.

*

Så småningom vänder jag tillbaka igen och jag närmar mig riksvägen jag måste korsa för att komma till bilen som jag ställt där på andra sidan, utanför Ulf hus. Huset som nu är tomt och ännu inte tömt. Begravningen är på torsdag, en vecka idag. Ulf som bara för drygt en vecka sen fortfarande.....precis som jag. Jag har kvar boken jag lånade. Och jag tänker på att resan till Korsheden vi talade om några gånger inte blev av. Så mycket som inte blir av. Vi vet aldrig när. Allt roligt vi tänker göra ska vi göra nu. Inte sen, inte imorgon eller i vår. 

*

På andra sidan riksvägen går hästarna fortfarande i hagen trots kylan. Och den blå rymden välver sig över både mig och hästarna, över vägen och bilarna och över Ulfs hus och dom stora askarna som är kvar. Och snart glimmar dom första stjärnorna däruppe.

*

Tack för idag, god natt önskar jag er alla!

***

Inlagt 2016-02-05 00:59 | Läst 1610 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Väldigt vackra landskapsbilder du tar, riktigt fina! Hils, LO
Fint där och kvällsljuset förstärker det.
Så är det, plötsligt kan allt förändras och boken känns meningslös att lämna åter.
Det är väl livets gång, men ändå planerar vi som om man aldrig skulle dö.
Stunden efter solens nedgång kan vara suverän. naturen håller liksom andan. Detta har du förvaltat fin fotografiskt. Speciellt de två sista bilderna är träffsäkra. Den första kanske är lite överbehandlad (Colore Caramello).
Det är mycket vackra kvälls landskapsbilder Snyggt fotograferade Ha en skön helg : ) // Gert
Denna stund på dagen är det något visst med
den är både varm och kall..många tycker om just
detta följa med när solen dalar för att lysa någon annanstans.
Gun-Inger
som nu skall fika se På spåret
lära något nytt i dag också