Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

JAHA, A7RII ALLTSÅ. FUNKAR DEN?

***

Det var med viss bävan jag gav mig ut vid lunchtid för att känna på nyförvärvet. Skulle den motsvara mina förväntningar? Även om jag köpt den till ett bra pris är det en oherrans massa pengar för en kamera, nästan 30´. Inga försök att testa prestanda , bara känna hur den känns "på fältet" samt kolla hur några av A-objektiven fungerar ihop med den. Alla bilderna är jpg eftersom jag inte kan importera RAW från den här kameran innan jag uppgraderat mitt LR.

*

Vädret var på sitt bästa humör, en trevlig dag för foto i Söderbärke med omgivningar. Starten blev så klart bron nere i centrum där jag tagit så många bilder. Och först satt provade jag Sony´s 55:a, med E-fattning, alltså en "native" för den här kameran.

Vill ni kolla detaljrikedom och skärpa - förstora!

Sony 55/1,8 norrut

*

Sony 55/1,8 söderut

*

Därefter bytte jag till min gamla Minolta normal, 50/1,4. Den, liksom alla andra objektiv med skruvdrivning av autofokusen passar med den adapter jag redan har, EA-LA4. Den har egen spegel och egen fokusering och i alla fall med domhär enkla motiven kändes autofokusen praktisk lika snabb och precis som med naive-linsen nyss. 

Minolta 50/1,4 - bagageutrymmet idag

*

Minolta 50/1,4 med adapter, söderut

*

Minolta 50/1,4 med adapter - skuggor på bron

*

Så dags för ytterligare en gammal favorit, Minolta 85/1,4. Den har ju också skruvdrivning och passar samma adapter

Minolta 85/1,4 med adapter - norrut

*

Så till sist bytte jag till Sony/ Zeiss 135/1,8. Också den med skruvdrivning och därför fortfarande samma adapter

Zeiss 135/1,8 med adapter med adapter - söderut

*

Zeiss 135/1,8 med adapter - söderut men inte från bron

*

135:an fick nu sitta på ett slag, också sen jag drog mig en bit ut från Söderbärke

135/1,8 med adapter - gräs framförjärnvägsspåret

*

135/1,8 med adapter - ute på landet

*

Minolta 50/1,4 med adapter - fortfarande ute på landet

*

Så framåt halv sjutiden var det dags för ett dopp, vädret fortfarande strålande. Kameran fick förstås följa med nu med lätt optik igen, 55/1,8 och alltså ingen adapter.En otroligt lätt kombination. Riktigt skönt i vattnet, typ 19 C 

Sony 55/1,8 - Bartjärn

*

Och vad har jag då gjort för erfarenheter? Imponerad av att även att A-objektiven fungerar så smidigt med EA-LA4-adaptern, inga problem alls när det gäller landskap. Och väl hemma vid datorn - det känns som det finns hur mkt skärpa som helst - jag kan croppa och ha mig rätt mycket utan att det syns, stooor skillnad mot 99:an. 

Det finns mycket kvar att testa, vidvinkelzoomen, 70-200:an och långa Tamronen 150-600 där alla ska ha den ännu lättare adaptern EA-LA3 som låter kamerans egen hybridautofokus jobba. Sen naturligtvis lite fåglar, då sätts autofokusen mer på prov på riktigt. Jag förväntar mig inte resultat i klass med Canon/ Nikon men ett klart snäpp uppåt från 99:an - vi får se om det håller.  Och så småningom villiga också prova lågljusegenskaperna som nästan ska vara i klass med A7S:en. 

Men hittills - storbelåten!

***

Inlagt 2016-08-27 22:19 | Läst 3050 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Alle billederne ser flotte ud på min skærm (iMac). På trods af at de er "skudt" som jpg-filer :-)
Jeg går ud fra, at vi er enige om, at alle de færdige billeder her på FS er jpg-filer? Og jeg er godt klar over, at man har flere "informationer" at arbejde med, hvis man "skyder" i RAW. Men til webben og print op til A4 er dine jpg-filer fremragende - synes jeg.
Med fotohilsen fra Erik.
Svar från Khalad 2016-08-28 00:03
Tack Erik, visst är det så, alla bilderna på nätet ät JPG . Samtidigt har dock mina varit raw o bildbehandlats i raw där som du säger möjligheterna är större/ Björn T
Ser ut att bli kanonbilder från nya kameran! =)
Svar från Khalad 2016-08-28 10:40
Det kommer nog bli bra, tack Heléne!/ Björn T
Med den kameran vet man att det ska bli toppbilder men så har vi den mänskliga faktorn som spelar in givetvis. Jag är övertygad om att du blir nöjd!