Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

MITT LUDVIKA PÅ 50-TALET

***

Så blev det en bok igen. Visserligen bara en vanlig, styckbeställd över nätet, men ändå. Drygt 70 sidor, kvadratisk 27 x 27 cm. Samtliga bilder är från 50-talets Ludvika och jag tycker det är jätteroligt att få användning för en del av alla dom bilder jag sparat genom åren. Mitt Ludvika eftersom det är många bilder från vår familj, skola och mina kompisar. 

*

Den är ju gjord i första hand för att barn och barnbarn ska kunna se lite av hur det varit, men jag har i bakhuvudet att kolla med Ludvika Kommun, kanske hembygdsföreningen och så där om det finns ett intresse att ge ut den. I förordet säger jag så här

 "Bildurvalet vilar på två grunder. Antingen är bilderna med för att jag tycker dom berättar något om stan, människorna och livet i Ludvika - mitt liv i Ludvika noga räknat. Eller så är dom med för att jag tycker att bilderna i sig är bra."

*

Jo, jag vet, ni har sett många av bilderna som är med. Men det är kul ändå att visa lite hur boken ser ut.

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2017-03-21 09:56 | Läst 3849 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Snyggt jobbat Björn! Det här e bilder som överlever!
Mao, bilderna kommer aldrig att bli inaktuella!
Tycker formatet på boken verkar mycket bra också!
/B
Svar från Khalad 2017-03-21 13:36
Tack för mycket uppskattad kommentar Bengt!/ Björn T
Ser spännande ut. Fint projekt. De är de här vardagliga bilderna som stannar i historien.
Svar från Khalad 2017-03-21 13:37
Tack för vänlig och positiv kommentar Gunnar!/ Björn T
Fina bilder och trevligt projekt håller med Bengt dessa bilder blir aldrig inaktuella, jag är nyfiken på vilken firma du använder för att göra boken.
Svar från Khalad 2017-03-21 13:38
Hej Henke, tack för fin kommentar! Se min kommentar härnedan om fler uppgifter/ Björn T
Bra gjort och fint resultat!
Svar från Khalad 2017-03-21 13:38
Stort tack Gunnar!/ Björn T
Tillykke med det gode projekt og det meget fine resultat. Selvfølgelig vil der være interesse for sådan en bog - museum, lokalhistorisk arkiv og kommunen.
Godt gået Björn.
Mvh. Erik.
Svar från Khalad 2017-03-21 13:39
Stort tack Erik för din vänliga och positiva kommentar!/ Björn T
Bra skulle va kul att få se. Vilken firma har producerat? Hur många kort?

Vi ses på Ellen?
Bengt-Åke
Svar från Khalad 2017-03-21 13:40
Tack för fin kommentar Bengt-Åke, uppskattas! Se fler uppgifter i min kommentar här nedan/ Björn T
Vilken tur att du fick ditt fotointresse så tidigt. Dina barn, barnbarn o.s.v. kommer ha mycket glädje av den här boken men lika värdefull för alla andra. Imponerande.
Sten
Svar från Khalad 2017-03-21 13:40
Ja, det är extra roligt nu så här långt efteråt, stort tack Sten!/ Björn T
Hej,
En kulturgärning av betydelse i bygden.
Hur ger du ut den?
Ha det bra
Bob
Svar från Khalad 2017-03-21 13:49
Hej Bob, tack för fin kommentar. Som jag skriver i texten har jag bara beställt (ett par exemplar) via nätet och kommer inte göra några ansträngningar för att marknadsföra den i nuvarande skick. Skulle någon vara intresserad säljer jag den till självkostnadspris, se min kommentar här nedan. Har dock för avsikt att kontakta Ludvika Kommun, Hembygdsföreningen och vad jag kan hitta mer för att se om det finns ett intresse för att ge ut den och blir det så, får jag fundera över marknadsföringen. Jag har redan ett eget "förlag" där jag ger ut tanke-och fotoboken Hjärtats Röst men den här gången skulle jag nog vilja ha ett vanligt förlag som ger ut den. Den här har ju en mycket tydlig primär målgrupp, dagens Ludvikabor, och det borde därför vara lättare att få ett förlag att nappa.
Vänliga hälsningar/ Björn T
Tack för många fina kommentarer som naturligtvis glädjer mig! Eftersom flera har frågat var jag beställer ger jag lite fler uppgifter här:
Boken innehåller 114 bilder och 77 sidor med text och/eller bilder samt några tomma för- och efterblad. Lay-out skulle kunna "förädlas", nu har jag omväxlande sidor med en bild och sidor med 3, 4 eller i ett fall 6 bilder. Jag använder Fotoklok som definitivt inte är billigast men som har hög kvalitet på både bilder och bindning. Det här är deras Premiumvariant av boktyp med hårda pärmar och utmärkt papper
"GalerieArt™ Silk. Högbestruket papper med extra slät silk ytfinish. Den silkeslena ytan ger hög tryckglans, bra bildåtergivning och bra läsbarhet. Pappret är FSC-certifierat samt uppfyller kraven för Svanen"
Jag har betalat straxt över 700 :- per ex och då har jag som stamkund viss rabatt. Men jag tänker att om jag gör en bok per år som ska funka för barnbarnen också om 20-30 år då betalar jag hellre lite mer och får något som är bra än att till varje pris jaga fram det billigaste.
Återigen, stort tack för uppmuntrande kommentarer!
Hälsningar/ Björn T
Härliga bilder Björn / Bosse
Svar från Khalad 2017-03-21 15:05
Tackar Bosse, uppskattas!/ Björn T