Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

PROCESSEN

***

Nej, det är inte Kafka jag tänker på. Jag tänker på processen som får mig att ta en bild. Om jag nu ska kalla det process, den tar ca en halv sek. Jag ser nånting som kortsluter eller kopplar ihop helt olika tankebanor och förnimmelser. Här kanske den låga solen, regnet och den våta vägbanan var en utlösande faktor  men också molnen och kvällshimlen och blänket av oändligheten i den låga flerfamiljfastighetens fönster. För mig kopplar just fönsterblänk ihop oändligheten och evigheten direkt med det praktiska, vardagliga och lite gråa. Och alldeles samtidigt uppstår i mina hjärna känslor som rör ensamhet och visar på rester av osäkerhet, men som också rör kärlek till nuet som innehåller precis allting osorterat och med ögonblickssnabba  och meningslösa blickar in i en framtid vi inget vet något om.

Nej, någon process är det nog inte, det finns ingen framförhållning annat än att kameran låg i stolen bredvid. Men i min hjärna far det hundratals tankar och funderingar som sen leder till dubbelt så många associationer för det mesta, och med jämna mellanrun känns det som jag ser något som opåkallat blir ett uttryck för  något av det jag känner 

*

Men ni tänker ju helt andra tankar när ni tittar på bilder så ni ser bara Bergslagsvägen och tycker det var värst vad det regnar fast himlen är blå

*

***

Inlagt 2017-06-15 00:05 | Läst 1521 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Ja, det var värt en bild, den utsikten från förarsätet. Men det vill till en snabb process att koppla, bestämma sig, bedöma trafiken och ta en bild.
Fina effekter av regnet. Jag ser ofta fantastiska motiv när jag kör bil och det inte finns en chans att stanna och fotografera. Ofta är det också bara korta ögonblick som det är som bäst, sedan är det över även om man hittar en p-ruta.
HÄlsningar Lena
Intressanta tankar. Vi är ju olika medvetna om vad vi gör, inte minst när vi fotograferar. Men det är i sådana här processer som det blir bildskapande, och inte bara fotograferande.
Hälsningar//GöranR