Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

LÖVSÅNGARE (eller kan det vara en gransångare?)

***

Här på eftermiddagen när jag passerade sluttningen med blandad skog här på tomten i Korsheden noterade jag en liten fågel som liksom flög runt mig alldeles nära. Jag fick först för mig att det var en grå flugsnappare men det tydliga, mörka bandet genom ögonen skvallrade om att det var en lövsångare eller ev gransångare, dom två kan jag inte skilja åt.  Efter att ha hämtat kameran med 70-200 på gick jag tillbaka och blev lika uppmärksammad igen. Jag anade att det fanns ungar i närheten eftersom fågeln som flög runt mig hade insekter i näbben men utan att äta dom. Jag stod där nästan en timme och tog rätt mkt bilder, det var roligt eftersom den var såpass nära.

*

Här kommer en hel serie. Jag har försökt få med miljön för det var fint där i det gröna. Först när jag jobbade med bilderna i datorn såg jag att på en bild med fågeln i en enbuske finns också en unge som gapar stort efter mat. Den har väl lämnat sitt bo men utan att riktigt kunna flyga eller i varje fall fånga insekter själv, på bilden ser den nästan större ut än mamman.

*

Förstora gärna, bilderna är riktigt skarpa och tål förstoring! 

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2017-06-27 20:51 | Läst 3038 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Björn!

Har förstorat dina fantastiskt fina bilder. Härlig upplevelse du fick där, bra att ha lite tålamod. Du fick verkligen lön för mödan tycker jag.

Det är lövsångare du fotat. En gransångare hade haft mycket mörkare, nästan svarta ben vilket fåglarna du fotat inte har. Ibland kan ljuset göra det lite svårt att se men för mig helt klart lövsångare. Kan tänka mig att du under tiden du stod där kunde höra ett mjuk lock från fåglarna också.

Daniel
Svar från Khalad 2017-06-27 22:04
Tackar Sten, kul att få bestämt besked! Är egentligen novis på fåglar men har börjat fota lite dom senaste åren. Och visst hörde jag mammans lock hela tiden hon flög runt i träd och buskar, det förbryllade mig också eftersom jag tror jag vet hur lövsångarens sprudlande sång låter tidigare under våren. Tack för fin kommentar!/ Björn T
Daniel Steen 2017-06-27 22:23
Hej igen!

Så här års sjunger inte fåglarna lika intensivt. De har som du bevittnat fullt upp med matning av ungar mm. en del har misslyckats med häckningen och sjunger för att locka till sig någon som är sugen på att försöka häcka innan säsongen är över.

Daniel
Mycket fina bilder du tagit på Lövsångaren. Har lyckats en gång i Täby tagit ett par bilder på en Lövsångare med min första digitalkamera Olympus Camedia 720 UZ. Men de var långt ifrån så bra som dina bilder.
Ha det gott/Stig
Svar från Khalad 2017-06-28 14:04
Tack för din kommentar Stig, det visade sig att den hade en unge i närheten så den flög ju ganska nära mig för att avleda min uppmärksamhet,annars räcker inte 70-200! Väl mött på lördag!/ Björn T
Lövsångare var det ja. Många fina bilder, gillar matningsbilden mest.
Svar från Khalad 2017-06-28 14:04
Jo, det blev riktigt skarpt och bra, tack Stefan!/ Björn T
Underbara bilder, gissa om jag är avundsjuk.
Svar från Khalad 2017-06-29 16:43
Tack för det Michael, det var ju lite tur, var inte ens ute för att fota över huvud taget!/ Björn T