Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

OPEN FIELD STUDY

***

I går eftermidddag gjorde jag en tvåtimmars promenad ute på fälten mellan Söderbärke och Västerbyhytta. Jag trivs därute, öppna fält och mycket himmel. Det finns inte mycket att fota skulle många säga, själv tycker jag det finns en vy åt varje håll på varje ställe. Däremot är det inte så lätt att få med känslan hem i kameran. Det här här en övningsserie, eller studie, för att ändå försöka göra några bilder av det på sätt och vis enformiga landskapet. Dom flesta bilder är rätt försiktigt behandlade, några har jag ändrat lite mer på.

*

Förstora gärna dom liggande bilderna, landskapsbilder behöver det! 

*

*

*

*

*

*

*

*

*** 

Inlagt 2017-08-13 11:58 | Läst 1070 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Norra halvklotets odlingslandskap är vackert och en aldrig sinande källa till bilder. Det är tilltalande bilder, och den som jag fastnar för mest är nr 3.
Svar från Khalad 2017-08-15 10:19
Stort tack Stefan!/ Björn T
Första bilden väldigt mjuk och skön! (Undrar hur du bildbehandlar för att få fram den där karaktären?)
Svar från Khalad 2017-08-15 10:23
Hej Ragnar, jag gillar att använda Efex-programmen. I första bilden tror jag att jag använde Color Efex Pro och den variant som heter Glamour Glow, den förstärker färgens en del och ger lite överstrålning. Ofta blir det "för mycket" så jag drar ner på färgmättnaden och minskar kontrasten något efter att ha använt den appen. Tack för fin kommentar!/ Björn T
light 2017-08-15 14:51
Tack för info! Ska kolla upp det där programmet.