Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

TISTELFASCINATION

***

Det är svårt att inte känna fascination för det mesta i naturen, åtminstone om du frågar mig. Just nu är det tistlarnas fröspridning som lockar. Där jag ofta går växer det täta bestånd av tistlar på flera ställen och just nu fröar dom för fullt. Jag har ännu inte provat med makrot utan ännu hållit mig till Minolta-85:an som suttit på kameran ett tag nu. Jämfört med maskrosornas fröparaplyer är dom här glesare, med mkt längre strån och inte typiska paraplyer utan fjunen eller vad det nu heter är mer likformigt fördelade runt fröet. 

*

Klicka på bilden för att förstora!

*

*** 

Inlagt 2017-08-20 12:33 | Läst 1395 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det är vackra former i de tunna stråna och formerna framhävs bra i den svartvita bilden. Det finns mycket att fascineras över i naturen!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Khalad 2017-08-20 20:50
Tack Bjarne, visst gör det!/ Björn T
Tistlar, ja visst ....de brukar innehålla coola spindlar så här års. Jag känner att jag inte hinner med de små detaljerna som du gör. Fröspridning är ju egentligen hur spännande som helst.....för en agronom, men det är måndag i morgon och nu är semestern definitiv slut. Fortsätt njuta.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2017-08-20 20:59
Det är ju lätt att sakna längre semester när jobbet kallar, det vet jag. Men sanningen är ju att det händer att jag som jämt är ledig saknar jobbet ibland. Känslan av sammanhang och kontinuitet blir ju mindre tydlig som pensionär. Jag stortrivs med livet nu (det gjorde jag när jag jobbade också), ändå händer det att jag saknar jobbet trots att min förmåga att stanna i nuet ökat. Jag har sett mig själv som privilegierad som haft ett jobb som varit både roligt och spännande och som jag gissar att ditt är också, då äfr det ju faktiskt roligt både att vara ledig och jobba!/ Björn T
Aha, du har en 85:a du också! Min 85:a levererar ju väldigt bra bilder.. ser ut som din också gör det.. Är den 'manuell', eller?
Hälsn!
Svar från Khalad 2017-08-21 01:06
Det har jag, den första kvalitetslinsen jag skaffade för drygt 20 år sen. Minolta gjorde ett antal riktigt högklassiga linser, detta är en av dom. Den har autofokus (skruv) och bländarförval men bländarförvalet kärvar lite ibland så den inte hinner blända ner fullt när jag valt liten bländare, hälsningar/ Björn T