Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

MEDITATION WALK

***

Många kopplar meditation till att sitta alldeles stilla, helst i lotusställning, och gärna med fokus på ett mantra eller sin egen andning. Och syftet ses av många att uppnå avkoppling, sinnesro. Men meditation kan se ut på många olika sätt, meditation walk är ett. Även om en avkopplande promenad i vacker miljö kan vara meditativ är det inte riktigt det som vanligen menas med meditation walk, som i stället oftast är en extremt långsam promenerande rörelse där vartenda moment i varje steg känns in. 

*

Hur man gör sin meditation spelar ingen större roll. Alla tekniker som hjälper en att släppa ego-centreringen, jag-centreringen, vi alla lever i är bra och oavsett vi kallar det meditation, mindfulness eller något annat. En hjälp att vara i nuet, här och nu, eller vara närvarade som det ofta heter nuförtiden.

*

Jag har haft  stor glädje av meditation, ändå går det hela tiden upp och ner. Efter att mediterat i nästan trettio år med varierande intensitet har det under senaste året nästan inte blivit alls. Kanske dags igen snart?

*

Och stigen där I går? Ett stycke av min älskade Saxeväg förstås!

***

Inlagt 2017-09-24 11:48 | Läst 2355 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Vacker bild fint med oskärpan i förgrunden. Själv upplever jag det ofta meditativt då jag går eller vistas i skogen och det är numera bevisat ger goda hälsoeffekter.
😁
Den skogsvägen ser härlig ut, och visst är det garanterat bra för hälsan! Med vänlig hälsning, LO