Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

LOS ANGELES - DUBAI VIA KORSHEDEN

***

I förmiddags var I och jag ute och promenerade på Saxevägen igen och njöt av solskenet och allt som växer, växer så det knakar. Under vintermånaderna undrar jag ibland att som det ser ut - fruset, kallt och smutsgrått - inte kan det bli sommar igen? Men tänk, det blir det! Och vilken sommar sen! Och i eftermiddag kommer regnet, eller i natt kanske, såvitt tyckte virile passa på.

*  

På hemvägen kom ett av alla flygplan som "passerar" Korsheden och fyrmotorigt brukar betyda större plan och längre sträckor. För en gångs skull hade jag inte mobilen med och kunde inte checka med min Plane finder app vilket jag då och då gör. Alltså kan jag inte säkert veta, ser dock att det är ett av Emirates flygplan (förstora ser du också) och tycker mig se att det är en Airbus 380 vilket gör att jag gissar på linjen Los Angeles - Dubai som jag vet ofta passerar Korsheden, femton och en halv timmes direktflygning. Jorden är inte bara rund, den krymper också!

*

***

Inlagt 2018-06-20 14:33 | Läst 1319 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Kunde inte läsa texten på flygplanets sidor men kunde kolla på Wikipedia, engelska versionen och nog är det frågan om det plan du trodde. Man skymtar röd text på undersidan.

Det ät ju stort för att vara ett flygplan. Kan ta fler passagerare än lilla Gotlandsfärjans 700. Fast den tar ju bilar också.......

Jag fylls av dubbla känslor då det gäller flyget. Är sen jag var grabb flygintresserad och hade "Flygteknik" som tredje val till KTH. Och kollar fortfarande på denna spjutspetsteknik.

Det var väl OK att skattebefria industrin i uppbyggnadsskedet efter kriget. Nu oroar jag mig över att flygandet tär på miljö och klimat. Så jag vet inte om jorden krymper. Med ökande genomsnittsvärme ökar den väl ?
Svar från Khalad 2018-06-21 10:06
Hej Måns, just på det röda emblemet under flygplanet står det Emirates, syns när jag förstorar till 100 %. Visst kan man fundera på miljön och flyget. Just den här Plane finder-appen kan ge skrämselhicka när man zoomar ut så man ser hela Europa, hela USA eller hela Asien - man ser bara en matta av flygplan som alltså flyger just nu........Kanske vi borde gå tillbaka till stora zeppelinare (dock inte med vätgas) och acceptera att flighterna tar längre tid?/ Björn T
Spännande! Brukar själv titt som tätt fota flygplan som far förbi här när jag ändå sitter på balkongen.. Oftast är det SAS eller Norwegian eller Swiss eller annat.. brukar ha planen som testobjekt för skärpan på telet.. ser ofta att luften är väldigt olika bra vad gäller att leverera skarpa bilder..
Hälsn!
Svar från Khalad 2018-06-21 10:08
Att det är lite luftdaller syns ju tydligt här, trots att jag bara hade 70-200 (på 200). Ändå blev det lite kul med tydligt blänk i flygkroppen :-), tack Jan! / Björn T