Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

NÄR TIDEN INTE FINNS

***

Alla har nog varit med om ögonblick, eller tom stunder, då tiden står still. Eller bättre uttryckt, då tiden inte finns. Vi är så inne i det vi gör eller det som sker att vi är helt omedvetna om tiden, omgivningen och oss själva. Vi funderar inte, vi bara gör det vi gör, vi bara är.  Det kan vara en tiondels sekund eller flera timmar. Det är då vi är här och nu.

*

Jag vågar påstå att dom stunderna av fullständig närvaro är dom bästa vi har. Det må vara jobb, en fjällvandring när solen bryter igenom, en fotosession eller älskog. Vi funderar inte, vi överväger inga alternativ, vi funderar varken på morgondagen eller gårdagen, vi är i nuet. Vi är här och nu.  

*

Här och nu. Samtidigt är vi närvarande, helt och fullständigt närvarande. Och totala, totala i det vi gör, i det som sker. Vi är i flow, som det kallas med ett modernare språkbruk. Och tillvaron är ett, inte uppdelad i fragment. Och vi är inte avskilda från helheten, vi är en del av den, vi är inte ens urskiljbara från helheten. Vi är inte separerade som vi annars tror vi är. I dom stunderna är vi egoless, fria från egot som så ofta plågar oss med alla sina funderingar. Undra på att dom stunderna är så välkomna. 

*

*

***

Inlagt 2018-07-17 23:05 | Läst 2169 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
En ovanligt blöt och spännande bild! Man bryr sig inte om tiden när man är 'uppe i något bra', men samtidigt så brukar tiden gå extra fort just då.. det finns något motsägande i det.. undrar vad Einstein hade sagt.. rumtiden hur påverkas den.. :-)
Hälsn!
Svar från Khalad 2018-07-18 11:15
Tack för det Jan! Tror det är först efteråt som vi konstaterar att tiden gått fort, medan vi är i det tillståndet funderar vi knappast över tiden alls, åtminstone är det så för mig. Hälsningar/ Björn T
Text och bild som flyter ihop!
Svar från Khalad 2018-07-18 11:15
Tack för det Ragnar!/ Björn T
En härlig bild som talar för sig själv.
Ha det gott/Stig
Svar från Khalad 2018-07-18 11:16
Roligt att du tycker så, tack Stig! Detsamma!/ Björn T
Härlig bild och fin text! Ha en bra dag! Yvonne
Svar från Khalad 2018-07-18 11:17
Bugar och tackar, roligt att du gillar inlägget!/ Björn T
WOW! Det är det enda som behöver sägas, men jag måste skriva detta tillägg på grund av reglerna.
Svar från Khalad 2018-07-18 11:17
Tack Stefan!/ Björn T
Fint skrivet och en helt underbar bild. Tyvärr är jag en av dem som lite för ofta "oroar" mig för vad som kan hända i stället för att njuta av stunden. Fast jag jobbar på att bli bättre på det.
Hälsningar
/ Peter
Svar från Khalad 2018-07-18 11:20
Tack Peter! Oroar oss gör nog dom flesta av oss då och då, oftast alldeles i onödan, jag menar, .ingenting blir ju bättre av oron i sig. Ett sätt för mig att slippa egot har blivit meditation, rekommenderas! Hälsningar/ Björn T
Mindfulness. Skön bild, full av liv och närvaro.
Svar från Khalad 2018-07-18 11:21
Precis, ytterligare ett sätt att beskriva samma tillstånd! Tack Torbjörn!/ Björn T
Välskrivet! Instämmer till fullo. Livlig bild!

MvH
Johnny
Svar från Khalad 2018-07-19 10:11
Bugar och tackar Johnny!/ Björn T
Mycket fin text och spännande bild därtill! Fint!

Hälsar
Eva
Svar från Khalad 2018-07-19 10:12
Stort tack Eva!/ Björn T
Det är kloka ord Björn! Vi borde nog (många av oss i alla fall, undertecknad inräknad) vara bättre på att ta tillvara stunderna i livet. Det är väldigt lätt att reta sig på saker som egentligen inte spelar så stor roll. Väldigt fin bild, och jag tror pojken på bilden njuter av ögonblicket fullt ut! Det ser så ut i alla fall.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Khalad 2018-07-19 10:14
Säkert alla tror jag. Men visste är det bra att då och då påminna sig om vad som är viktigt och vad som inte är det. Tack Bjarne!/ Björn T
Vattnet kvar som ett hölje, tillbaka till ursprunget. Underbar bild!
Svar från Khalad 2018-07-19 10:15
Tack för det Christer, kul att du gillar den!/ Björn T