Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

ANDRA GÅNGEN

***

"Den vistas helst i lundar och täta snår, som omges av ängar och fält och erbjuder tillgång till vatten. Under hela dagen håller de sig på marken och smyger bland buskar för att finna sin föda, som utgörs av insektermaskarbär och frön. Först på kvällen uppsöker de lämpliga träd för att övernatta." (Google) Detta stämmer perfekt med vår promenadväg, speciellt bakom S:ta Maria.

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2022-05-22 19:40 | Läst 711 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Snyggt, särskilt sista med lite vingsudd. Har aldrig sett en fasan i ett träd, men det är väl för det är på natten. Fick faktisk några bilder i veckan när den flyger, det händer ju inte så ofta
Svar från Khalad 2022-05-23 18:36
Tack för det Peter! Tänkte precis som du när jag läste, har aldrig sett en fasan i ett träd. Och sen tänkte jag precis som du igen....
Första bilden är roligast tycker jag. Den lyser verkligen fast det är så liten del av fasanen som syns. Det är ju så här man ofta ser dem. Kul också med den sista. Jag kan föreställa mej precis hur den lät.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2022-05-23 18:37
Instämmer helt Lena! Som jag sagt tidigare hör vi dom på varenda promenad, däremot är det inte alltför ofta vi ser dom. Tack för kommentar!