Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

AUGUSTIKVÄLLAR

***

Det mörknar tidigare på kvällarna nu. Det känns skönt, sommar-oron försvinner, oron att att ta vara på varenda sekund. Nu kan mörkret få mera plats, mörkret som ofta känns som en nära vän att kura med. I klara mörkerkvällar kommer också stjärnorna fram och påminner oss om att vi är ett med det hela, ett med evigheten och alltet, existensen. Det känns tryggt.

Första bilden är från bron I Söderbärke norrut mot Smedjebacken och himmelsljuset i väst, klockan var elva i går kväll

Andra bilden är också från bron men söderut, ner mot Fagersta, här börjar stjärnorna skymta

Tredje bilden är jag hemma på tomten i Korsheden igen, jag tittar upp in jag går till värmen och sängen

Alla tre bilderna är tagna vid elva i går kväll med 24 mm. Lat som jag är på fri hand. Största bländare 1,4, tid 1/20 eller 1/30 s,  ISO 800 på första bilden, ISO 12 800 på de två andra. Bäst ser man bilderna på kvällen när det är mörkt.

*

Den som är intresserad bör hålla koll på kvällshimlen de närmaste dagarna. Blir det klart kommer antalet meteoriter öka de närmaste dagarna för att nå ett max kring den 12 augusti. Meteoritregnet kallas Perseiderna och är rester efter kometen Swift-Tuttle. Perseiderna efter som meteoriternas banor gör att de ser ut att komma från stjärnbilden Perseus.

*

*

*

*

***

Inlagt 2022-08-09 11:15 | Läst 1187 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Precis den tiden nu...är det klart så får man chans å se. Ligga i solsäng på fäll med filt å studera himmel...mysigt
Fint lugn i dina bilder
/N
Lite vemodigt med mörkret trots allt, men vackra bilder bjuder på. -Kvällsbilder är speciella tycker jag.
En sådan vacker skymningsbild. Jag brukar starta astrosäsongen med Perseiderna, men tyvärr är det fullmåne samma dag. Men augusti och september är ändå de skönaste dagarna att studera stjärnhimlen, det är inte alltid man kan fotografera i shorts. Den 22/8 ska månen vara borta så då borde förhållandena bli bättre
Första bilden är ju magisk och jag konstaterade när vi kom hem vid halv tolv i söndags att nu börjar det bli mörkare på kvällarna. Vi hade en vacker kvällshimmel när vi flög in mot Arlanda. Ska försöka hålla utkik när det blir mörkt men då ska vi egentligen sova nu när semestern är över.
Hälsningar Lena
Fint fångad nattlig ro! Första bilden är mycket fin.
Fina bilder

Kommer några minnen från min Albin 25 period under en varm augusti. Brittsommar för 15-20 år sedan

Jag och barnen stannade kvar länge, för länge längst ut i Vänern. Vill inte sluta bada. Det är helt stilla och tror att man nog kunde ha tagit en kniv och skurit ut ett block vatten för att ta med hem.

Helt stilla när vi helt tysta och lite tagna till slut tuffar hem i det ljumma mörkret. Kan vägen väl och båten har lanternor naturligtvis.
Första bilden är magisk! Dina texter är alltid härliga att läsa. / Mvh Nina
Vackra kvällsbilder och jag faller för den första bilden, skall försöka hålla mig vaken den 12:e för att se på meteoritregnet
Ha det gott/Stig