Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

FÅGELUNGARNA I KORSHEDEN

***
Vi satt på altanen när dom försiktigt började titta fram under syrenbusken. Dom vågade sig då och då ut några decimeter från skyddet av busken men trippade snabbt in under buskens skyddande blad. Först fick jag intrycket att det var gärdssmygungar, jag fick för mig att jag såg en liten stjärt som stack upp men det tror jag inte när jag ser bilderna. Ärligt talat har jag ingen aning vilken art det är, jag är ofta osäker också på vuxna småfåglar. Bilderna tog jag igår, kan det vara en andra kull? Det var två ungar, den ena hade mer rött i fjädrarna. Dessutom undrar jag om fågeln på de första tre bilderna verkligen är en unge, eller är det den vuxna fågeln de hade i sällskap. Mest frågor som ni hör. Men vi hade en trevlig stund och satt där en timme med kameran i knäet och fick sommarens första fågelbilder med kaffekoppen inom räckhåll. Och nu ser jag fram mot alla sakkunniga inlägg......

Har redan fått två samstämmiga svar - rödhake! Tack Lena och Lars (Fåglar in på knuten)!

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2022-08-13 10:25 | Läst 1973 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fina bilder kan iaf ungarna bjuda på, snyggt. Har tyvärr ingen aning om vad det är, svårare än de vuxna.
Svar från Khalad 2022-08-13 12:40
Tack Peter! La in bilderna i fåglar in på knuten och fick snabbt svar - rödhake. Verkar logiskt, hakklapp finns om än inte roströd än, samtidigt som inslag av rött å brösten tydligt syns på ena ungen.
Oj så näpna och mysigt att ha dem så nära att man kan sitta med en kopp kaffe i trädgården och fota dem. Jag gissar på rödhake och det är ungar på alla bilderna. Rimligtvis en andra kull. Vi får se om du får några andra bud på vad det kan vara.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2022-08-13 12:42
Hej Lena, skrev precis svar till Peter och fick svaret rödhake när jag lagt in bilderna på Fåglar in på knuten. Hakklapp finns ju om än inte roströd medan ena ungen har inslag av rött på bröstet :-) Tack för kunnigt svar!
Fina bilder på småttingarna! Rödhakeungar skiljer sig ju ganska mycket från de vuxna så det är lätt att bli bortvillad. Blåmesar är lättare, ser den urtvättad och solblekt ut är det en ungfågel :-)
Svar från Khalad 2022-08-14 09:52
Hej Christer, sakkunskapen är enig, skönt! Tack för trevlig kommentar!
Ja, en liten rödhake i tonåren liknar det åtminstone. Många fågelungar har en liknande fjäderdräkt, här är det lite rödhake på bröstet och fjärde bilden underifrån har den typiska profilen.
Svar från Khalad 2022-08-14 09:54
Hej Stefan, alla fågelkunniga säger samma, bra, då vet jag också :-). Tack!
Grattis till den söta rödhake ynglingen.
Hade några förra säsongen men inte i år
Mvh N