Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

BARA FÖR FINSPÅNGARE - BERGSLAGSVÄGEN

***

Först: FS-bloggen är min skriv- och bildbas även dom få gånger jag vänder mig till en snävare krets. Bor ni inte här föreslår jag att ni hoppar över den här bloggen!

*

Dom gräver lite varstans i Finspång just nu. Idag är det näst intill totalstopp för gående och cyklister på genomfartsleden mot Örebro

*

Ganska trångt blir det också för bil- och busstrafik och det är inget konstigt med det. Som ni ser hänvisas här gående och cyklister till andra sidan. När jag kollar på kommunens hemsida finns också följande info "På grund av VA-arbete vid Bergslagsvägen 22 är gångbanan i höjd med Stigs Cykel & Fritid avstängd under vecka 24-25. Gående och oskyddade trafikanter hänvisas till motsatt gångbana"

*

Det är bara det att när jag går över till andra sidan är den gång- och cykelbanan också avstängd. Av pilskyltningen framgår att man ska ta sig över den kletiga gräsmattan, kladdig och hal efter ösregnet under dagen. Det vill eller förstår inte alla, och när jag kom med bilen tidigare idag mötte jag plötsligt en dam gående på vägen där jag minst väntade mig det, det blev riktigt trångt med mötande trafik.

*

Så här ser det ut där vi ska gå och cykla

*

Jag undrar

Varför måste man stänga av båda trottoarerna samtidigt? (just nu gräver man fö inte på någon)

Varför kan man inte lägga ut en provisorisk gångbana så folk inte väljer att gå ute på gatan?

***

Inlagt 2017-06-12 16:58 | Läst 3847 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Finspång har haft ett svårhittat gatunät tycker jag, men bra kvalité på utförandet, så mycket kantsten av granit ser man inte ofta! Så här bedrövligt trodde jag inte om kommunen.


Men de kommunala förvaltningarna är nedrustade under vad som förr ansågs vara miniminivå. Troligen förvirrad beslutsstruktur också. Då kunde gatuchefen säga hörru Karlsson, lägg ut en provisorisk gångbana. Nu ska det upphandlas först. Eller ska man leta reda på vem som vann ramupphandlingen och förhandla om dom kan rycka in.
Ja detta konkurrensutsättningens tidevarv. Den ena handen vet inte vad den andra gör, eller vilken hand som skall göra vad, eller vad den skall göra, hur var det nu då?
🙄