Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

BJÄRKA-SÄBY

***

Östergötland är fantastiskt. Och Dalarna förstås. Stockholm och Göteborg med. Och Norge då. Ja, och så Frankrike och Italien förstås. Och Bequia, och Australien....Ni fattar? Jag menar det är fint nästan överallt om man bara tittar lite närmare.

*

Men den här gången är det Östergötland och noga räknat Bjärka-Säby och en del av området någon mil söder om Linköping. Jag har jobbat över tjugo år i Linköping men eftersom jag hela tiden bott i Finspång blev det inte mycket sight-seeing söder om stan. Igår hade jag kameran inlämnad för sensorrengöring ( det blev sensorbyte - på garantin - i stället) och jag hade ett par tre timmar på mig medan jag väntade så det blev Hamra sluss och Bjärka-Säby och naturen där, inte slottet. Med mig hade jag A7S:en med sina 12 Mpix och inte direkt en landskapskamera men det funkade bra tycker jag.

*

Naturligast att börja med en av de riktigt stora ekarna vid forngården, landskapet söder om Linköping är känt för sina ekbackar och just området vid Bjärka-Säby är ett av nordeuropas största ekbacksområden.

En av de gamla jätteekarna

*

Men också lönn, björk, asp, hassel.....har gett stigarna en tjock lövmatta

*

Och vattnen i närheten av slottet

*

Mera vattenblänk

*

Inte mindre med löv i slottsparken

*

Slottet, idag ägt av pingströrelsen skymtar bakom lövträden

*

***

Inlagt 2016-10-22 22:03 | Läst 3087 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Jaa, visst har alla platser sin skönhet... fint när dom gula höstlöven får ligga kvar på marken, mäktig ek du fångat på bild!
Vackert med hösten och alla löv.
Tänkte jag skulle få lite ljus någon dag så man hinner ut o fota lite sånt innan alla krattor och "blåsabortlövmaskiner" sätter fart och sabbar det hela.
ing-marie
Nummer 1 er et imponerende både billede og træ.
Dejlige efterårsfarver i et meget smukt område.
Med venlig hilsen fra Erik.
En serie väldigt vackra höstbilder. Årets bästa fototid enligt mig! Eken i första bilden är magnifik. Fjärde bilden faller jag mycket för också. 12 Mpix räcker långt. Gjorde stora förstoringar från min gamla EOS 350D med 8 Mpix, och det gick också bra!
Hälsningar, Bjarne
Den maffiga jätteeken är no kronan i den här vackra höstserien. Och du har rätt i att man hittar skönheten i vår natur nästan överallt. Det är lätt att bli hemmablind.
Fina höstbilder! Vackra bilder också! Undrar om du har läst Carl Fries, Gammelsverige, bl a Östergötland, sörmland.. Helt fantastiskt bok! Kan varmt rekommenderas! // Lasse
Den där jätteeken kan man ju inte motstå. Den har varit med om mycket.
Hälsningar Lena