Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

DET ÄR ALLDELES FÖR LÄTT.....

*

Det är alldeles för lätt

att inget låtsas om

eller vara något

jag inte är

*

Kanske glad när jag är ledsen

eller trygg när jag är rädd

eller klok när jag är förvirrad

och inte sann mot mig själv

*

Men det gör också ont

fast lite längre in

*

Förstora gärna!

*

Fast jag snart fyller 74

går jag fortfarande och väntar på

att känna mig som vuxen

*

Samtidigt tänker jag ofta på döden

utan att därför känna mig

vare sig ledsen

eller särskilt rädd

Förstora gärna!

*

Inlagt 2014-08-20 23:22 | Läst 3810 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Tänkvärda ord du kommer med.
Livet är inte så lätt alla gånger, men man får försöka fånga glädjestunderna.
Fina bilder!
Svar från Khalad 2014-08-21 00:18
Tack Margareta! Är nog inte så betryckt som du kanske tror, läs mitt svar till Peter härnere/ Björn T
Margareta Cortés 2014-08-21 01:51
Är nog inte så mycket din betryckthet som jag läser in i dina rader, jag och kanske fler med mig känner av sina egna känslor som dina ord väcker.
Livet ÄR inte så lätt alltid, det finns sorger som bara inte går över hur lång tid det än går men jag vet dock att man kan lära sig att leva med sorgen utan att gå sönder helt och hållet.
Ibland hålle den en vaken om nätterna när tankarna maler men andra dagar så märker man inte så mycket av den.
I början tror man inte på der, då gör det bara ont, så fruktansvärt ont.
Och så rätt du har i ditt PS.
Björn, du tänker för mycket.... Du är, vuxen!! :) Och att lura sig själv, eller andra, funkar bara en stund...
Du visar mycket fint som du har runtomkring dig, fru, barn, barnbarn... en bra kamera, som hjälper dig att ta fina bilder.... :) Vad mer kan man begära?? :)
Det finns ett ordspråk som jag gillar, mycket.......

"Vi slutar leka, för vi blivit gamla,
men vi blir gamla för vi slutat leka".....

Fortsätt leka Björn, bli inte vuxen...... ;) //Peter
Svar från Khalad 2014-08-21 00:56
Klockan är lite för mycket eg, men vill ändå kommentera ditt svar Peter.
Jag är förvånad över att både du och Margareta tror att jag inte ser allt fint som finns och som jag har och fyller mitt liv med. Det låter som du tror att jag är nere, har en down-period eller vad det nu kan vara. Så är det inte alls.

Alla människor har både glädjeämnen och sorger i livet. Jag vågar påstå att det gäller varje dag också, om än kanske inte djupa sorger eller stora glädjeämnen. Och det gäller alla! Inte bara vissa eller en del! Däremot är det betydligt färre som tar in det, "erkänner" det (erkänner är ett dumt ord,tar in är mkt bättre), för sig själva och andra. Att inte ta in in sin egen nedstämdhet, smärta eller besvikelse över sina egna tillkortakommanden och skavsår i kroppen eller själen utan istället göra det jag skriver om - inte låtsas om eller vara ngt annat - är något vi alla också gör nästan jämt, trots att vi oftast inte märker det. Det är ju inte så grovt att vi känner att vi är ledsna så bestämmer vi oss för att skratta istället, lura oss själva och andra som du säger. Varenda en av oss har automatiska, inbyggda försvar för att slippa "se", slippa "känna" sånt vi inte vill ha. Och jag lovar, få av oss märker när det sker. Ditt svar hintar mig om att det gäller dig också fast du säkert inte tror det.
Jag försöker så gott det går träna på att känna igen när jag gör det, det går att lära sig se. Och jag VILL känna min nedstämdhet eller sorg när den finns istället för att låtsas som den inte finns därför att det gör att jag lättare kan känna glädje och kärlek, faktiskt också att känna mer glädje och större kärlek.
Så jag är ledsen ibland och glad ibland, förbannad ibland och kärleksfull ibland, och det är precis så jag vill ha det för att leva ett så rikt liv som möjligt. Dessutom skriver jag gärna om det eftersom det också hjälper mig själv att se hur det är. Hur det faktiskt är, fast så många tror annorlunda.
Och det är klart att jag vet att jag är vuxen! Fast jag (ibland) känner mig som ett barn. Det är jag också glad för!

Hälsningar / Björn T

PS Ett gott råd - Om du träffar människor i livet som är ledsna, bedrövade eller upplever stor smärta, fysisk eller psykisk, trösta dom inte, tala inte om hur bra dom eg har det - lyssna! Bara lyssna, utan råd eller synpunkter. DET ger mer tröst och visar mer empati än ngt annat.

Tack för ditt inlägg Peter, nu hoppar jag isäng!
Peter-L 2014-08-21 07:39
Tack för ditt förtydligande Björn! Det är ju som du skriver, det finns "up's and down's" i livet. Självklart!
Det gäller lika självklart, även mig. Men, det finns också olika sätt att hantera det på. En del väljer att börja måla i mörka toner, andra plockar fram det ljusa. Jag kan nog ha respekt för båda, även om jag själv tror på det "ljusa". Och nu menar jag inte det "glatt klämkäcka" utan att se ljust, möligheter... Men det där är individuellt.
Jag tycker också som du att det är viktigt att lyssna. För att förstå... känna in. Visst, det är viktigt att ibland få prata av sig. Men jag är själv också mycket för dialogen, för att kanske väcka nya synvinklar, tankar etc... Jag tror att den som berättar, vill ha en respons i någon form.

Varken jag eller Margareta känner dig. Och det gör det ju bra på ett sätt, vi läser och gör våra tolkningar. Mer "neutralt" och ärligt kan du ju inte få det. Hade vi kännt dig, då hade vi kanske bara "lyssnat" och lämnat dina ord därhän... Vad vet jag. Vi kanske ska nöja oss med "fina bilder"... ;)

Hoppas du sovit gott och står inför en lekfull dag.... //Peter
Fint skrivet, jag leker varje dag, spelar gitarr o fotograferar o försöker se positivt på världen, vilket är den svåraste biten, o det är väl där vi mest skiljer oss mot barnen, dom har förmågan att leva fullständigt i nuet, o njuta fullt ut utan distraktioner, o det är svårt som vuxen, för det mesta är det nåt som grumsar o ligger o gnider. Första bilden tycker jag är riktigt bra, med liv o rörelse o ett vackert ljus. Må gott, LO
Svar från Khalad 2014-08-21 01:05
Hej LO tack för dina synpunkter och uppskattning! Gillar också den första, men också den andra. Den är helt avsiktligt lite av en pastisch eller tom hötorg. Faktiskt tänker jag ofta på döden - tror jag de flesta lite äldre gör då och då - och just idag kom jag att tänka på Nils Ferlins sorgesamma "Inte ens..."

Inte ens en grå liten fågel
det finns på den andra sidan
och det tycker jag nog blir trist
Men den vackraste dagen sommaren ger
har det hänt att jag längtat dit

Min andra bild får mig att associera till "...men den vackraste dagen sommaren ger..."

Hälsningar / Björn T
Läser dina rader och ser på dina bilder,
gillar att se livet från dina ögon.
Tänkvärt och väldigt vackert.

//J
Svar från Khalad 2014-08-21 10:37
Hej Johanna, stort tack för dina vänliga och inkännande rader, dom uppskattar jag mycket! / Björn T
Fina tankar Björn och summan av det hela är att njuta av livet hela tiden och stanna upp ibland med lite tankar. Man stressar runt och ska prestera så mycket hela tiden i alla fall när man arbetar. Det kanske lugnar sig lite som pensionär eller hur! Ha det gott och fina naturbilder bjöd du på idag. Hälsn Danne
Svar från Khalad 2014-08-21 10:38
Hej Dan, tack för din fina kommentar! / Björn T
Jag njuter av dina bilder och det gläder mej att du skriver att trots din ålder känner du dej inte vuxen. Jag kan inte fatta att jag själv är snart 50, så känns det inte alls.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2014-08-21 10:40
Hej Lena, tack för din kommentar, den blir jag ju barnsligt glad av :-) !/ Björn T