Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

FAVORITEN

***

Vi har en ganska "lätt" inredning hemma, långt från alla hemma-hos reportage. Men visst finns det en favoritfåtölj, en gammal Dux, övertagen från I:s föräldrar. Den står där i vardagsrummets ljusaste hörna där läsljuset för det mesta är gott. Jag tror vi fick den -86, och vi klädde inte om den förrän 2009. Det bästa med den är att den är bekväm att sitta i, och man sjunker inte ner i den som man gör i många fåtöljer. Därför är den också fortfarande hyfsat lätt att komma upp ur. Tro den köptes på 60-talet, kvalitet är nog inte så dumt ändå. I morgon ska jag fö in till Norrköping för att med laser ta bort en del reststarr i höger öga, hoppas det funkar bra.

*

*

***

Inlagt 2020-01-27 22:49 | Läst 3740 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej Björn.
Den ser väldigt snygg ut och med en super kvalitet från den tiden. DUX är också känt här i DK. Att man lätt kan komma ur den är ett stort plus.
Pøj pøj med imorgon - det går definitivt bra.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Jag säger då också pøj, pøj :). Du har troligen ingen aning om vad det är, kanske bättre med lycka till
Erik Madsen 2020-01-28 22:49
Tak Peter for hjælp med oversættelsen :-) :-)
Mvh. Erik.
Det här är kvalitetsmöbler som heter duga. Jag har en liknande fåtölj, efter min morfar. Den inköptes nog nån gång på 40- eller tidigt 50-tal. Vi har klätt om den två gånger sedan 70-talet, hos en gammaldags tapetserare som passade på att stoppa om den med riktiga, ursprungliga material och den är som ny. Och dom du säger, så skön att sitta i!
//GöranR