Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

HILDA OCH JAG PÅ FOTOEXKURSION

*

Hilda fyller snart 12. Och är lite intresserad av foto. En perfekt julklapp blev därför en av mina tidigare kompakter, en Canon Ixus 900. Och igår morse när vi vaknade var det 1 dm nysnö, -12 C och sol och blå himmel, näst intill  vindstilla. Perfekt för en första fotoexkursion tillsammans. Gissa vart? Torstorp förstås. Men Hilda som rider är mer intresserad av hästarna än landskapet

*

Den bruna blev snabbt hennes favorit

Förstora!

*

Men båda var förstås nyfikna och fick lite prat och uppmärksamhet

Förstora!

*

Och Ixus´en kom förstås till användning

Förstora!

*

Och visst blev det väl bra?

Förstora!

*

Lyckad första tur tillsammans, och igår kväll kikade vi på bilderna i datorn och fixade till dom lite i LR, ngt som pappa kan hjälpa henne med hemma i Göteborg. Blir hon intresserad gissar jag att jag kommer få fråga henne till råds om ett halvår.....Idag har dom åkt hem till Göteborg.

Inlagt 2014-12-28 16:46 | Läst 4617 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Kul att hon har intresset, idag fotar nästan alla ungdomar med smartphones och bilder sprids hej vilt på alla social medier. Men får Hilda lite råd av dig kan hon gå lite längre och det började ju bra.
//B-O
Svar från Khalad 2014-12-29 15:32
Kul att du gillade idén och bilderna, tack Bert-Ola!/ Björn T
Sköna vinterbilder, kul du får igång henne att plåta, det blir hon säkert heltänd på, må gott, LO
Svar från Khalad 2014-12-29 15:36
Tack LO, ska bli roligt att se om hon fortsätter. Funderar på en begagnad förstoringsapparat, jag sålde min gamla för några år sen. Hon hade fått prova att göra några fotometribilder (det heter väl så, bilder utan kamera i tex förstoringsapp?) och det har hon pratat mkt om, framförallt att se bilden väx fram i framkallaren. Hälsn/ Björn T
Trevliga vinterbilder. Ungdomar av idag har mycket att välja mellan och kan ibland behöva en liten 'knuff'' i någon riktning för att plocka upp ett nytt intresse.
Svar från Khalad 2014-12-29 15:37
Tack Ingemar, vore såklart roligt om hon fotsätter!/ Björn T