Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

MARSLJUSET

***

Marsljuset är speciellt, precis som flera redan visat här. Hårt och avslöjande efter vinterns mörker och grådis. Kanske bidrar avsaknaden av grönska och lummighet till det hårda intrycket. Men också att temperaturerna inte är så höga, luftfuktigheten är för det mesta låg och alltså inget förlåtande dis. Färgerna känns ofta urblekta, ändå finns dom där. Här får solen ge lite extra färg åt ekens fjolårsblad som fortfarande sitter kvar efter vintern.

*

Från ängarna ute vid Torstorp och Mäseln häromdagen

*

***

Postat 2019-03-11 10:04 | Läst 1613 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

FÖR FÖRSTA GÅNGEN HAR JAG SETT DOM - VILDSVINEN

***

Många gånger har jag undrat över att jag aldrig ser  dom, vildsvinen. Spåren efter dom finns ju överallt, i Finspång såväl som uppe i Dalarna. Inte en endaste gång har jag sett dom. Tänker att jag inte är ute i skogen på nätterna, sen kvällarna eller mornarna. Jag vet ju att dom är skygga men många gånger har jag tänkt att nån gång borde jag kunna se dom. Men icke. Icke förrän idag vill säga. Mitt på blanka dagen, typ klockan tolv när I och jag gick på Ekön. Helt plötsligt undrar I vad det är för djur dom redan släppt ut på bete på andra sidan viken, inne på land alltså. Jag såg direkt att dom verkade för små för kor, som för övrigt inte är ute på fribete än. Lamm kanske, tänkte jag när jag samtidigt insåg att där borta var det ju inte stängslat, kan det vara  vildsvin? Jag hade 70-200 på och hann få iväg en enda bild innan dom försvann in i dungen. Först när jag kollade kameran med max förstoring kunde jag se - visst var det vildsvin (min syn är långt från ok). En sugga med tre kultingar. Inte skarpt förstås, skärpan fastnade på träden alldeles intill, men ändå, ett bildbevis. Och dom var ju fler än dom här, dom flesta hade redan försvunnit in i dungen.Och nog för att jag vet hur mycket dom ställer till, men vi var ändå glada för att ha sett dom live, både för I och för mig var det första gången.

*

Ej croppat, 200 mm

*

Croppat

*

***

Postat 2019-03-10 14:59 | Läst 2454 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

EN STRIMMA AV LJUS

***

Nattgammal is

När jag stannar

hör jag svagt

 vårbäcksflödet

och det spröda

klirret av isen

*

En strimma  ljus

och de nästan

ohörbara ljuden

når ända in

och för en stund 

viker mörkret

*

Torstorspbäcken häromdagen

*

***

Postat 2019-03-09 22:50 | Läst 2096 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

LYCKLIGA DAGAR - BÅDE BRÖLLOP OCH DOP

***

Vi gifte oss på lördagen I och  jag, lördagen den 31 juli 1965  i Ludvika Ulrika kyrka. Mammas bror Frej som var präst ( egentligen i St Kil) vigde oss. Många i både min och I:s släkt var förstås med. Storasyster Sigbrit, som fått en pojke ett par månader tidigare, passade på att låta Frej döpa honom dagen efter, på söndagen, det var ju liksom också en släkttilldragelse. Det var första barnbarnet för mina föräldrar, han fick namnet Sten-Åke.  Dom här två bilderna är från söndagen, dopdagen. Bilder som för mig utstrålar både glädje och kärlek och som värmer gott att se då och då. Idag är våra äldre generationer borta, både mina och I:s föräldrar liksom prästen, mamma Majs bror Frej. Borta är också storasyster Sigbrit. Nu är det vi som står på tur. Men det förstör inte glädjen alls med att se på dom lyckliga dagarna, dom väger upp allt.

*

Bilderna är tagna med min Yashica-Mat, 120 film och 6x6 format, inomhus i en ganska mörk lägenhet, så skärpan är inte perfekt. Det stör mig inte ett skvatt, det är inte så lätt med mattskiva och största bländare 1:3,5, 80 mm:s brännvidd och motivet på 1-1,5 m:s avstånd i dunkla rum.

*

Här står I, min hustru sen ett dygn, tillsammans med min mamma (Maj) som håller Sten-Åke. I fyllde 22 på bröllopsdagen, mamma är 56 här. Och som sagt, Sten-Åke 2 1/2 månad. Och på sig har han en dopklänning som gått i arv i många generationer. Är inte helt säker men tror mamma sagt att det var två generationer före mammas egen generation, då är detta 5:e generationen

*

Här får I hålla Sten-Åke med Sigbrit straxt intill. Inte heller på denna bild lyckades jag hålla fokuset just på Sten-Åke men det gör mig fortfarande ingenting. I stället har jag en av mina bästa bilder på stora syster Sigbrit, glad, mjuk och öppen. 

*

*

***

Postat 2019-03-06 23:29 | Läst 2699 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

NATURROMANTIKER KANSKE?

***

Har ganska nyss kommit hem från en bildvisning jag haft på IOGT-NTO i Finspång i kväll. Tema Naturbilder från Finspångstrakten. Och eftersom jag varken är vildmarksfotograf , fågelfotograf eller djurfotograf får jag ju tänka till lite, vad "är" jag egentligen, jag som inte gillar etiketter? Naturromantiker var ett ord jag använde. Vi var inte så många, tio kanske, men det är alltid roligt att få visa bilder live, det känns mer meningsfullt än många andra sätt. Feed-back´n är direkt, och bilder från hembygden är alltid uppskattade. Jag startade med några bilder från trädgården och spiralade mig så allt längre ut, dock hela tiden Östergötland. En timme och ett 80-tal bilder. Här kommer några. 

*

Tulpanblad på gräsmattan i trädgården

*

Tärnor på klippan i Mäseln

*

Blåsippa vid Mäseln

*

Höstbild Mäselnspåret

*

Mossa vid Lill-Skiren

*

Slottsparken

*

Humleblomster, Risinge

*

Kajorna och nymånen, centrum

*

Kulturbygd vid Annsjön

*

Det mörknar vid Annsjön

*

Ute på Östgötaslätten

*

***

Postat 2019-02-28 22:32 | Läst 4501 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
Föregående 1 ... 389 390 391 ... 954 Nästa