Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

SOMMARGLÄDJE

***

*

*

***

Postat 2017-07-24 11:47 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

NY LEKSAK - NYTT OBJEKTIV

***

(Raderade bloggen av misstag, inlagd pånytt!)

Det pågår nästan alltid en process inne i huvudet när det det gäller utrustning - vad finns det, hur mycket kostar det, vad behöver jag? Då och då når jag en rimlig balans och köper något. Oftast begagnat - jag har hittills aldrig blivit besviken eller gjort bort mig.  Nu har jag känt ett behov av en riktig vidvinkel tillA7:an. Jag har egentligen ett ganska bra 16-35, ett Sony Zeiss 16-35/2,8 men med A-fattning, alltså för 99:an. Den funkar på A7:an också tillsammans med LA-EA4-adaptern, men blir då ett tungt (ca 1 kg) och ganska otympligt paket på den behändiga A7:an. Sony kommer ju med nya proffsobjektiv i rask takt så det en gång ganska magra utbudet är nu ganska stort. Alldeles nyligen kom just ett par vidvinkelobjektiv i den serien, bla FE 16-35/2.8 GM. Säkert ett riktigt proffsobjektiv men det visar sig  kosta nästan 27000 och det tycker jag är för mycket. I stället hittar jag FE 16-35/ 4 OSS som är ett bra objektiv men kanske inte fullproffs, för 7900 på blocket, bara några månader gammalt. Nytt kostar det 12500. Det fick jag i förrgår. Häromdagen, på den vanliga promenaden utefter Saxevägen, fick det sitta på bara för att ta några bilder på prov. Ingen test riktigt, bara för att se att allt funkade. Och det gjorde det, här är tre bilder alla tagna med 16 mm inställt.

*

*

*

*

Sen är det ju så att det inte är alldeles tyst inne i huvudet ändå. Numera finns det något som heter A9. Tänk att ha en Sony med inte bara en fungerande AF utan en AF som är minst lika bra som Canons och Nikons bästa......Men den kostar drygt 50´ ny och än har jag inte sett någon begagnad. Och är det fåglar jag vill fota kan jag inte ha en Tamron med A-fattning och adapter, då är det bortkastat med dom bra AF-egenskaperna, då skulle det vara den också nya proffstelezoomen Sony 100-400/4 GM. Och det är väl typ 30´ till. Nåja, drömma kan jag ju.........

***

Postat 2017-07-23 19:04 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

MJÖLKE

***

Det måste inte vara makro för att fota blommor. Häromkvällen när jag var ute vid kyrkudden och fotade vitkindad gås fick jag ögonen på rallarros, mjölke, en bit bort. Tamronet 150-600 satt på och där fick det sitta. Den här bilden är tagen med 500 mm:s brännvidd, kul!

*

*

***

Postat 2017-07-23 18:17 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

I I SITT RÄTTA ELEMENT

***

I är ju inte så sugen på att vara med i mina bloggar. Men ibland så....... Här i sitt rätta element, vattnet. Med benäget tillstånd!

*

*

***

Postat 2017-07-22 23:35 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

FOLK OCH FÄ PÅ BÄRKEMÖLJAN

***

Kärt barn har många namn - hambomöljan, bärkemöljan, Söderbärkemöljan. Vad mölja egentligen betyder vet jag inte men säger jag hambo, gammeldans och marknad förstår ni ungefär. För många år sen var det två dagar med gammeldans och marknad som de viktigaste inslagen. Nu är det en vanlig marknadsdag, näst sista lördagen i juli. Och dom senaste tre åren har jag varit där nå'n timme och fotat och min känsla är tyvärr att omfattningen fortsätter minska, både vad gäller människor och stånd. Som vanligt fokuserar jag på människorna, folket. Några fän såg jag inte till.

*

*

*

*

*

*

*

*

Jag lägger nästan inga regler på mig själv i bloggarna, men jag brukar inte blanda svv och färg i samma blogg, jag tycker det ena förtar effekten av det andra, åt båda håll. Ändå få sista bilden här vara svartvit. Antagligen bara för att jag aldrig gjorde nå´t riktigt tonårsuppror när jag var ung, nu gör jag det här i stället :-)

*

Ha det gott i sommaren, idag var det nog nästan 25 C!

***

Postat 2017-07-22 21:21 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 401 Nästa