Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

OPEN FIELD STUDY

***

I går eftermidddag gjorde jag en tvåtimmars promenad ute på fälten mellan Söderbärke och Västerbyhytta. Jag trivs därute, öppna fält och mycket himmel. Det finns inte mycket att fota skulle många säga, själv tycker jag det finns en vy åt varje håll på varje ställe. Däremot är det inte så lätt att få med känslan hem i kameran. Det här här en övningsserie, eller studie, för att ändå försöka göra några bilder av det på sätt och vis enformiga landskapet. Dom flesta bilder är rätt försiktigt behandlade, några har jag ändrat lite mer på.

*

Förstora gärna dom liggande bilderna, landskapsbilder behöver det! 

*

*

*

*

*

*

*

*

*** 

Inlagt 2017-08-13 11:58 | Läst 221 ggr. | Permalink(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Norra halvklotets odlingslandskap är vackert och en aldrig sinande källa till bilder. Det är tilltalande bilder, och den som jag fastnar för mest är nr 3.
Svar från Khalad   2017-08-15 10:19
Stort tack Stefan!/ Björn T
Första bilden väldigt mjuk och skön! (Undrar hur du bildbehandlar för att få fram den där karaktären?)
Svar från Khalad   2017-08-15 10:23
Hej Ragnar, jag gillar att använda Efex-programmen. I första bilden tror jag att jag använde Color Efex Pro och den variant som heter Glamour Glow, den förstärker färgens en del och ger lite överstrålning. Ofta blir det "för mycket" så jag drar ner på färgmättnaden och minskar kontrasten något efter att ha använt den appen. Tack för fin kommentar!/ Björn T
light   2017-08-15 14:51
Tack för info! Ska kolla upp det där programmet.
Jag har supersvårt att själv hitta fina landskaps motiv där jag bor. När jag ser dina bilder så får jag nog öppna mina ögon på ett annat sätt, jag tycker du har fångat flera vackra motiv, snyggt
Svar från Khalad   2017-08-15 10:25
Tror det mycket handlar om att stanna till och ge sig tid att titta. Jag njuter av nästan alla landskap, tack för positiv kommentar Hazze!/ Björn T
2017-08-15 00:49   Susan
Tack för oerhört finstämda bilder. Om jag får tillåtelse skulle jag vilja måla av dessa fält min kära farmor var född och uppväxt i Södervärke närmare bestämt i. .. Västerbyhytta!
... självklart kommer jag att ange verkets upphovsrätt. ..
Svar från Khalad   2017-08-15 10:26
Tack Susan, visst får du det! Fint om du talar om att "förlagan" är mina bilder!/ Björn T