Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

PORTRÄTT OCH A7RII - FÄRG

***

Kanske "riktiga" porträtt ska vara i svartvitt, det känns ofta riktigast också för mig. Ändå känner jag att färg ofta funkar bra med barn. Här kommer i princip allt ljus bakifrån, från fönstret bakom flickan, ändå har omfånget räckt hyfsat bra för att lyfta skuggorna samtidigt som jag hållit tillbaka ljusdagrarna. Fortfarande 55/1,8 som tillsammans med A7RII:an är en väldigt fin kombination, lätt och allmänt hanterlig.

*

*

***

Inlagt 2016-09-16 00:25 | Läst 1783 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Tycker du lyckats bra här därför att du har 1) inte gjort så mycket med bilden (manipulation) 2) bilden är återhållsam med färger (liksom svartvitt) och kontraster samt 3) de färger som finns matchar perfekt, både varandra och motiv. Att sedan bilden visar en äkta situation människor känner igen och ett fint motiv är inte fel. Ett porträtt blir ju ofta bättre också om den det gäller skildras i sin vanliga roll, inte bara ett ansikte, något som ibland glöms bort.
Kort sagt: godkänt på samtliga punkter.
Hej Bjørn.
Jeg holder fuldstændigt med Stefan og vil tilføje, at her er farverne vigtige. Tøjet, halskæden og dukken er elementer i billedet som hun selv vil fokusere på, når hun ser billedet.
Meget fine farvetoner - nærmest lidt pastelagtige - gillas mycket.
Mvh. Erik.
Fin känsla! Ofta är det enkla det bästa.

Bertil