Inget märkvärdigt, bara foton från mina fotopromenader och allmänt babbel

En oväntad gäst vid Åbackarna

Igårkväll kom ett larm ut på bandet att en alldeles särskild and hade landat vid Färgargården, nämligen en Mandarinand! Som en kanon stack jag iväg på damtrallan till Åbackarna. Lyxigt nog har jag bara några få minuter dit!

Jag har aldrig sett en Mandarinand förut. När jag sett en på bild har jag alltid tänkt att honan nästan är finare, att hanen är lite föööör spexig. Nu när jag sett hanen i verkligheten så måste jag ändå erkänna att den är rätt vacker. Unik! Här kommer några foton från kvällen igår och tidigare idag.

Inlagt 2022-04-20 19:51 | Läst 828 ggr. | Permalink
Sista bilden är strålande i det varma ljuset. Fågel gör sej bättre mot det mörka vattnet än på gräs även om de bilderna också är fina, mycket tack vare den låga vinkeln. Jag kan hålla med om att honan är mycket vacker och hannens färger är nästan lite för mycket, men visst är den fin och absolut något man vill fota.
Hälsningar Lena
Svar från krisljungberg 2022-04-20 21:02
Tack! Jag blev väldigt nöjd med gräs-bilderna dock måste jag erkänna. Så många andra som lagt upp bilder på den i vattnet nu så det är roligt att kunna bidra med något annat också. :P
Visst är dom spektakulära, men jag undrar vilken 'parkanläggning' dom kommer ifrån.. Kanske hitflugna från England, tror mig ha läst den teorin någonstans.. Lär visst häcka där, kanske här också numera? Dom lär ju knappast ha flugit hit från sydostasien.. Här vid 'Tantobadet' på Södermalm (nära mig) har dom funnits precis hela vintern och blivit matade, någon sa att dom inte var så intresserade av bröd som vanliga änder, snarare då majskorn.. Har även sett dom på TV, filmade just här.. Jag har sett en hane och två honor här ända sedan december 2021, såg hanen nära tågbroarna vid Årstaviken när jag kom cyklandes där för två dagar sedan. Förra vintern var det ett par här på samma plats under flera veckor också.. Vet inte om dom känns så spännande längre, men fina är dom ju.. Och troligen häckar dom här också redan, eller inom kort..
Hälsn!
Svar från krisljungberg 2022-04-20 21:57
För oss här i Norrköping är dom spännande! Vi har intr haft så många observationer de senaste 20 åren. :D

Svårt att avgöra vart dom kommer ifrån. Denna är inte ringmärkt i alla fall. En del är ju förrymda, en del är introducerade i olika delar av världen för att försöka etableras. Oavsett så är det ett roligt och uppskattar besök! :)
Fina bilder på en vacker fågel. Fint ljus fick du också
Svar från krisljungberg 2022-04-21 09:20
Tack ska du ha! :)
Vilken grann fågel! Fina bilder också!
Svar från krisljungberg 2022-04-21 09:20
Tack! Ja, verkligen. Du får ta en promenad ner till Åbackarna och kika om den är där. Rapporter från tidigare imorse finns så den var kvar då i alla fall. :D
Fina bilder på en vacker fågel.
Svar från krisljungberg 2022-04-21 19:46
Tack ska du ha, Mats! Verkligen fin fågel. :D