Inget märkvärdigt, bara foton från mina fotopromenader och allmänt babbel

Sidensvansar - samma träd som förra året vid den här tiden

Enda sedan jag fotade sidensvansar i det här trädet förra året vid den här tiden så tänker jag på dom varje gång jag cyklar förbi. Särskilt såhär års när dom kommer tillbaka till stan. Imorse när jag cyklade förbi så såg jag att dom var vid just det här området igen. Jag hoppades att dom skulle vara kvar på eftermiddagen, och det var dom! Så jag knäppte en jävla massa foton förstås. :D

Inlagt 2023-11-06 18:19 | Läst 1184 ggr. | Permalink
Kul! Riktigt bra bilder här dessutom! Hade 1000 st. här i mitt absoluta närområde (Södermalm Stockholm) i toppen på flera träd i gråväder och regn förra måndagen, och sedan fanns delar av den flocken flygandes förbi mina fönster i varierad grad under hela resten av veckan, men fick aldrig chans till några närbilder som här, kul ändå! Nu ser jag dom inte längre, kanske finns dom i Norrköping.. Gissar på att dom kanske flugit hit från Finland/Ryssland via Åland.. Samtidigt dök det upp de första Grå/Grönsiskorna för säsongen, kanske i samma flyttrörelse och med ev. ostliga vindar..(?)
Hälsn!
Svar från krisljungberg 2023-11-06 20:56
Tack så mycket!

Gud! Det var ett jävla gäng du hade hos dig. :D Riktigt så många har jag inte sett, men flera dagar har jag sett flockar om 200 (runda slängar), vilket är ganska höga antal för att vara såhär långt söderut vad det verkar. Men vissa år verkar det bli i det närmsta invasionsartat.
Fin serie, både på mark o i träd. Den med röda blad i mitten tilltalar mig mest. En vacker fågel som jag ser för sällan
Svar från krisljungberg 2023-11-07 07:47
Tack! Ja dom kanske inte besöker Skåne särskilt ofta? Vi kanske har tur här i Norrköping!
Det är jättefina bilder på dessa vackra fåglar, ljuset fick du till bra.
Svar från krisljungberg 2023-11-07 21:18
Tack så hjärtligt! :)