En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Washington...

...Arkansas, population 148...

Årets "road trip" gick till Little Rock, Arkansas, där min systerson bor tillsammans med sin flickvän. På vägen passerade vi städer som Nashville och Washington, men inte riktigt de städer man tänker på först när man läser dessa kända namn.

 

Washington är en mycket liten stad i Arkansas som har lyckats bevara några av de gamla byggnaderna från när staden grundades 1826. Washington var då en betydelsefull träffpunkt för äventyrare på väg till Texas.

En av de bevarade byggnaderna har blivit ett vapenmuseum. Årtalet 1925 känns kanske inte så gammalt för oss men här är det definitivt historia värd att bevara och berätta om.

Postkontoret fungerar fortfarande (till skillnad från de flesta svenska postkontor i städer med 150 invånare).

Det finns naturligtvis en brandstation i Washington.,men det verkade lite öde när vi passerade. Dock har kända "hjältar" som James Bowie, Sam Houston och Davy Crockett har passerat genom Washington på väg mot Alamo. En lokal smed, James Black, ska ha tillverkat den första "Bowie knife" som bars av James Bowies när han lämnade Washington för vidare äventyr.    

 

För dagens mer moderna hjältar erbjuds zumba, yoga och pilates...

Washington hade också ett "Law office" som var betydelsefullt under kriget mot Mexico som startade 1846. Så småningom blev dock Little Rock och Hope mer centrala i Arkansas utveckling och Washington avfolkades.

Vär färd fortsatte mot Little Rock via Nashville men som ni särkert redan listat ut är det inte det Nashville ni känner till och det blev inte ens några bilder tagna där. Återkommer från Little Rock i nästa inlägg.

Hälsningar Lena

Inlagt 2013-12-30 06:14 | Läst 4873 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Spännande resmål även om du kanske varit där tidigare. Önskar dig ett gott nytt år redan nu eftersom vi också reser bort i morgon till Fuerteventura en vecka.
Svar från Lena Holm 2013-12-31 05:38
Tack Dan,
det här var en ny rutt för oss och första gången vi besökte min systerson i Little Rock. Ha en härlig resa och kom tillbaka med sköna bilder.
Hälsningar Lena
Tack för denna historieberättelse, Lena, som jag vet en del om och är intresserad av, men jag har tyvärr inte varit där. Bilderna är ett fint komplement till. Är det mycket trafik, när ni kör bil?
Gott Nytt År!
/Wolfgang
Svar från Lena Holm 2013-12-31 05:43
Tack Wolfgang !
Det är nog inte så många turister som passerar på denna väg och det var lite av slumpen för oss. Vi gillar att köra av de stora vägarna och ta oss fram på småvägar, så man kan stanna när man ser något intressant. De stora motorvägarna har en hel del trafik, otroligt mycket långtradare. Om man däremot kör på betalväg, är det glesare. De mindre vägarna är ofta ganska öde. Där kör bara de som bor i området.
Hälsningar Lena
Spännande resa Lena!! Och kul att se, även om det på sitt sätt inte känns så "charmigt"... Talade faktiskt med min dotter igår om vi skulle ta och bila i US. Who knows... :) Och sedan, så amerikanskt kreativt... fitness kurser... Why not.
Gott slut! //Peter
Svar från Lena Holm 2013-12-31 05:47
Tack Peter,
det finns oerhört mycket att se och uppleva längs de mindre vägarna i USA. Det gäller också att våga stanna och prata med lokalbefolkningen. VI gör en biltur varje år då vi bor hos min syster i Texas. Jag har också kört själv genom Colorado, Wyoming och Montana för ett antal år sedan, samt Florida och Californien (för länge sedan).
Hälsningar Lena
Härligt slut på året. I " ditt " Washington verkar det vara Mindre juligt
Ha ett gott slut på året
Marianne
Svar från Lena Holm 2013-12-31 05:48
Tack Marianne,
det var inte så överdådigt juligt i Washington som på andra ställen. Gott slut till er alla.
Hälsningar Lena
Alltid trevligt att läsa din blogg och se dina fina bilder. Önskar dig ett gott nytt år // Mats
Svar från Lena Holm 2013-12-31 05:50
GOtt Nytt År Mats,
det kommer mer i bloggen 2014, frågan nu är bara hur ofta.
Hälsningar Lena