En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Första skörden

Vad i hela friden skördar man nu kanske ni tänker. Men med bilden ovan blir det nog uppenbart. Rabarber! Just nu är rabarbern som allra finast....

 

Späda rabarber i en pajform men lite socker på....

 

...och sedan ett välgräddat skal av riktigt smör, havregryn och vetemjöl (och lite mer socker för säkerhets skull). Kommer att serveras med vaniljglass....

Något annat som man ska passa på och skörda nu är vår vanligaste trädgårdkrydda, gräslök. Just nu är den som finast innan den börjar blomma och förväxer sej fullständigt. Man kan lätt stoppa undan en hel årskonsumtion av den finaste gräslöken i frysen just nu. Det tar max 10 minuter.

Ha en härlig lördag allihopa,

Hälsningar Lena

Inlagt 2016-05-14 17:33 | Läst 3045 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Paj är smaskigt, min Gumma är expert på paj. Tror dock inte att hon gjort någon rabarberpaj någon gång. Gör du rabarberkräm också? Det med mycket socker på plus några mackor var det första jag tänkte på när jag såg din inledande bild :) Dessutom brukar väl kastrullerna bli bra rena när man kokar rabarber ?
Svar från Lena Holm 2016-05-15 13:41
Tack Ingemar,
vi är inga stora konsumenter av kräm, men min mamma gjorde rabarberkräm så jag minns att vi fick det ibland. Det är nog aluminiumkastruller som blir rena av rabarber om jag inte minns fel. VI har inga sådana (induktion).
Hälsningar Lena
Rabarber är gott nu på våren då är de inte så sura Paj och kräm Sedan finns det rabarber med mindre syra men de är inte så goda Fina bilder och det ser ut att vara gott Ha en skön pingst : ) // Gert
Svar från Lena Holm 2016-05-15 13:42
Tack Gert,
vi har en sort som inte är så sur men den är ändå finast när den är späd, som nu. Det blev en mycket god paj.
Hälsningar Lena
Jag älskar rabarberpaj, synd bara att jag inte kan äta det just nu.
Läste precis att det kommit nya rön att rabarber " tar kål på " cancerceller

http://kurera.se/rabarber-kan-halvera-antalet-cancerceller-48-timmar/
Marianne
Svar från Lena Holm 2016-05-15 13:43
Tack Marianna,
jag förstår att du avstår rabarber trots att det är gott. Intressant länk.
Hälsningar Lena
Mums!
och tänk att som barn gick jag och mina kompisar omkring och sög på späda rabarberstänger och tyckte att det var gott...
Svar från Lena Holm 2016-05-15 13:43
Tack Lena,
det gjorde jag också när jag var liten, det var gott på den tiden :-)
Hälsningar Lena
Jättefina bilder med pastellfärger! Och rabarberpaj är en riktig klassiker!/ Björn T
Svar från Lena Holm 2016-05-15 13:44
Tack Björn,
det kändes som ett måste att dokumentera det första man skördar i trädgården. Vi har några sparrisar som är på gång också.
Hälsningar Lena
Mums med rabarberpaj. Väntar på min idag, efter att ha kommit hem efter en fiskeresa på Hökensås och en tur förbi Hornborgasjön. Kall in i benmärgen, så lite paj får man hoppas värmer...
Vilken härlig rabarber som blir till läcker paj, och gräslök älskar jag. På smöret och sedan ost uppepå. Jättegott och så ligger de still
Hälsningar, Bjarne