En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Louisianas träskmarker eller....

I slutet av mars 2015 besökte vi Louisiana och bodde några nätter i en stuga på en flotte i träskområdet som kallas Atchafalaya basin. Där fanns bl a gott om olika sorters hägrar...

Idag kändes det nästan som att vi var tillbaka i Louisiana....fast det var bara 8 grader, mulet och allmänt trist väder.

Men man behöver bara lite fantasi (och varma kläder)....här skulle det ju kunna lura en alligator strax under ytan eller...?

Ibland bjuder Råstasjön på sin egen magi, vi hittade ett sådant "magiskt fönster" under en kort stund idag. Vi var på väg till bilen och stannade till på en plats vi passerat tidigare. Där gick en ensam häger.

Det var inte ens bra ljus men kanske är det de gula lövverket som ändå ger en fin stämning. ISO 1600 och så får man vara glad att hägrar rör sej långsamt.

Bilar passerade helt nära men man kan lika gärna befinna sej långt ut i ett träsk...

När vi kommer tillbaka till bilen är det trångt på parkeringen. Vi ser folk som bär getingfärgade halsdukar... AIK mot Östersund ska strax ta sin början på Friends arena. När jag tittar på bilderna känns det oerhört långt bort... men så är inte fallet denna gång.

Hälsningar Lena

Inlagt 2016-10-16 17:49 | Läst 3727 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Mycket vackra hägerbilder med äkta träskstämning.
Svar från Lena Holm 2016-10-16 18:40
Tack Stefan,
det var fin träskstämning idag.
Hälsningar Lena
Snygga bilder Lena, är dom inte skygga? Vi har häger vid vår stuga på landet och bara man riktar kameran mot den så flyger den sin väg :)
Ha det gott.... Sören
Svar från Lena Holm 2016-10-17 07:51
Tack Sören,
normalt är hägrar så skygga som du beskriver men dessa blir väldigt vana vid folk. Det är en promenadväg runt sjön och där rör sej mycket folk, dagisbarn, joggare, mm mm. De blir också matade på vintern och då kan man komma riktigt nära.
Hälsningar Lena
Härliga bilder! Jag blir sugen på att göra ett nytt besök. // Mats
Svar från Lena Holm 2016-10-17 07:52
Tack Mats,
det tycker jag du ska göra men vänta tills sjön frusit, då sitter hägrarna bättre till för fotografering.
Hälsningar Lena
Härligt att se en rapport från Råstasjön med fina bilder. Det känns som att du är där oftare än jag trots att det är nästgårds.

Huvudsaken att AIK vann hur som helst 😁
Svar från Lena Holm 2016-10-17 07:54
Tack TOmmy,
jag har varit där ganska få gånger i år, men nu till vintern blir det nog några besök. Dieter har skött rapporteringen bra under vår och sommar.
Hälsningar Lena
Vilken fin stämning och dessa vackra fåglar som jag egentlig inte tycker om......men det är för att dom bor så näre mitt hus och är så stökiga......
Svar från Lena Holm 2016-10-18 19:55
Tack Synnöve,
de är kanske lite stökiga av sej men rätt coola ändå.
HÄlsningar Lena
Känns som om jag borde ta mig i kragen och besöka sjöarna där borta igen, blir ju oftast besök hos dottern när jag är till det hållet. Fast hägrarna borde jag åka till också.
Fina bilder som visst skulle kunna vara tagna på någon exotisk plats, men om man ser det i en Louisianabos ögon så är nog Råstasjön ganska exotisk också.
Svar från Lena Holm 2016-10-18 19:56
Tack Margareta,
klart att du måste åka dit men vänta tills isen lagt sej, då är det ännu säkrare hägergaranti.
Hälsningar Lena
Vackert och lite överraskande.
Speglingarna av hägern i vattnet förstärker den rofyllda känslan.
Svar från Lena Holm 2016-10-18 19:59
Tack Stefan,
det kan vara rofyllt fast det passerar folk strax bakom och det snart ska starta en fotbollsmatch i grannskapet. Det är lite besynnerligt men så blir det när man står där och spanar på hägrar.
Hälsningar Lena