En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Småfåglarna är på plats och även andra gäster

Det har varit mycket pyssel i helgen bl a har vi lagt en hel älg i frysen, fjolårskalv det bästa man kan få. Jag har spanat ut genom köksfönstren med jämna mellanrum, men inte hunnit med att fånga de mer exotiska besökarna på bild. Pilfinkarna är ju alltid där och de verkar tjafsa lika mycket som de äter.  

Den extra långa pinnen är för koltrastarna som lärde sej att äta ut automaten förra året. Pilfinkarna använder den för att köa.

Förutom pilfinkar har vi i helgen sett svartmes, tofsmes, talltita (tror jag), blåmes, talgoxe, grönfink, grönsiska, nötväcka, stenknäck, koltrast, skata och...

...ekorrar. Vi har minst två som besöker oss dagligen.

Idag var de här båda två samtidigt, vilket inte är så vanligt. Rådjuren har också varit förbi men de ville inte vara med på bild denna gång. I morgon är det ny arbetsvecka, men först ska vi avnjuta en fin älgstek...

Hälsningar Lena

Inlagt 2016-11-20 14:42 | Läst 3178 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Härligt med vilt! Min ekorrfamilj är försvunnen, vet ej om det skedde frivilligt eller via en ekorrfientlig granne.
Svar från Lena Holm 2016-11-20 15:53
Tack Stefan,
våra ekorrar fördelar sina besök mellan oss och grannarna. De har heller aldrig lärt sej att öppna en ekorrautomat, för att komma åt nötterna. Men det kanske händer i vinter, vi får vänta och se.
Hälsningar Lena
Fina bilder på pilfink Här finns många Blåmes talgoxe och många finkar hackspett och ekorre Ha en skön söndagskväll med älgstek : ) // Gert
Svar från Lena Holm 2016-11-20 15:55
Tack Gert,
vi har en hackspett som varit på besök några gånger. De brukar hitta på ett sätt att komma åt talgblocket men den här satte sej istället i en fröautomat. Det var förra helgen. Vi har inte sett eller hört den denna helg.
Hälsningar Lena
Kanonbra fångat vad gäller pilfinkarna. Speciellt bild 3. Korren har jag inte fått se i vinter än, men hoppas den dyker upp!
Svar från Lena Holm 2016-11-20 15:59
Tack Mikael,
ekorrarna borde ha en hel del egen mat än så länge. Jag tror att de som kommer till oss bara är lite lata och tar den goda mat som finns lättillgänglig. Pilfinkarna bjuder alltid på skådespel. Det roliga är att det går så fort att det är inte förrän man tittar på serietagna bilder som man ser vad som utspelar sej. Även om de flesta bilder inte duger till att visa så kan man tydligt se samspelet mellan olika individer vid automaten. Snabb seriebildtagning är toppen !
Hälsningar Lena
Kul att du är tillbaka med småfågelbilder igen, dom är alltid lite roliga att se med alla sina hyss!Ekorrar ser jag aldrig på tomten längre här/ björn T
Svar från Lena Holm 2016-11-20 16:31
Tack Björn,
kul att veta att någon gillar dessa vanliga småfåglar. Den här typen av bilder blir det alltid ett överflöd av och jag vill inte vara för tjatig.
Hälsningar Lena
Härlig samling vid "pumpen"! Pilfinken som hänger i luften är bara så fin!!
Svar från Lena Holm 2016-11-20 16:32
Tack Sture,
just den pilfinken förbereder en attack mot sina kompisar i automaten.
Hälsningar Lena
Finfina bilder på djuren som vill bli serverade nu på vinterhalvåret!
Svar från Lena Holm 2016-11-20 17:24
Tack Dan,
det är mycket tacksamt att bjuda dessa djur just nu.
Hälsningar Lena
Utanför fönstret har jag en likadant fröautomat som den du har. Gråsparvar, pilfinkar, talgoxar, blåmes, domherre och nötvecka naturligtvis. Tycker det är dåligt med fågel men å andra sidan har jag inte satsat så mycket på hemmautfodringen, det är den i skogen som gäller.
Sten
Svar från Lena Holm 2016-11-24 20:03
Tack Sten,
hos oss är det min sambo som jobbar mest med fågelmatningen och nu när han även blivit intresserad av att fotografera förstår han bättre varför jag vill placera pinnar och granris på lite konstiga ställe i trädgården.
Hälsningar Lena
Härliga bilder på Pilfinkarna och Ekorrarna, det finns förmodligen många Ekorrar här i Lindesberg, men det var här om dagen jag såg en för första gången sedan jag flyttade hit för sex år sedan. Det är trevliga små gnagare som kanske inte alltid uppskattas av småfåglarna.
Ha det gott/Stig
Svar från Lena Holm 2016-11-24 20:04
Tack Stig,
ekorrar är egentligen som råttor fast med lurvig svans, men jag har svårt att motstå dem.
Hälsningar Lena
Nu blir jag lite avundsjuk. Här hemma är det väldigt lite fåglar nu. Hela sommaren och tidig höst har dom roat mig men nu är det riktigt lugnt. Beror säkert på att flera matar nu.
Ekorrar är alltid söta att se på och pilfinkarna på sitt sätt, men dom är grym på att skräpa ner.
Har sett en stenknäck här en gång men då hann jag aldrig fram med kameran.
Ing-Marie
Svar från Lena Holm 2016-11-24 20:07
Tack Ing-Marie,
vi har nog varit de enda som matade i våra kvarter tills snön kom. Även om den är borta nu verkar det som att flera av grannarna fått ut mat. VI har dock ett troget klientel med en del lite ovanliga gäster som tofsmes och svartmes. Stenknäcken är mer vanlig på våren så det var en bonus när den dök upp nu.
Hälsningar Lena
Kul att se, ungefär samma gäster som kommer till vår fågelrestaurang också, men jag har den ganska långt från huset och får stå ute och fota så det blir inte så ofta.
Den flygande pilfinken var bra fångad.
Fåglarna här skällde inte ut mig för att jag var borta och missade matning vid snöfallet. Såg rådjuren i går och båda ungarna hade klarat sig och busade runt här på tomten.
Svar från Lena Holm 2016-11-24 20:09
Tack Margareta,
kul när man kan följa rådjuren som individer. VI har några som vi känner igen och då accepterar man dem ännu mer, fast det går åt en del som de inte borde äta. Vår tomt är för övrigt så liten att det inte blir några direkta avstånd, var man än står.
Hälsningar Lena