En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Freeeedag !

Det är fredag och jag vill servera något enkelt men gott och lite lyxigt. Varsin riktigt stor havskräfta är utgångsrätten....

Två rejäla pilgrimsmusslor som får brynas i smör blir ett fint komplement....

Risotto förstärkt med fänkål, purjolök och finhackade tomater samt vitt vin och parmesanost blir ett perfekt komplement. Frågan är bara var man lägger skärpan i en sådan bild....NEJ TUSAN!!! Det här är hur det blev och nu ska vi njuta av maten !!!

Det blev jättegott!

Hälsningar Lena

Inlagt 2017-02-17 20:39 | Läst 1582 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej,
Den kvällsvarden skulle man velat deltagit i. Det vattnar sig ..........
Ha en fin kväll
Bob och Ninni
Svar från Lena Holm 2017-02-17 23:06
Tack Bob,
det blev väldigt gott även om risotto kräver lite extra tillsyn/pyssel för att blir bra.
Hälsningar Lena
Ser riktigt gott ut!
Jag fräste champinjoner och lök
Tillsatte Ajvar Relish och grädde
Sedan tärnad lax, körsbärstomater och färsk spenat.
Med lite pressad potatis och grönsaker blev det riktigt gott.
Svar från Lena Holm 2017-02-17 23:04
Tack Bengt,
det kan vi testa om en vecka. Jag är ständigt på jakt efter nya enkla, goda recept för just fredagar. Lätt, snabbt och gott. Ofta blir det fisk och skaldjur.
Hälsningar Lena
He he.. Det finns en 'gourmetkock' i erat hushåll.. Skärpan blev bra, det är väl helst ögonen som ska vara skarpa..
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2017-02-17 23:02
Tack Jan,
du har helt rätt. Är ögonen skarpa är det gott nog !
Hälsningar Lena
Skärpan har ingen betydelse för smaken..
ser gott ut även om jag aldrig ätit havskräfta hel..
Det är nog för jag inte är dykare hi hi..
Fin lördag på er
Gun-Inger
Svar från Lena Holm 2017-02-17 23:00
Tack Gun-Inger,
du har helt rätt och jag struntande i det efter några snabba bilder för vi ville äta. Vi plockar inte egna havskräftor när vi dyker men en och annan pilgrimsmussla har vi tagit upp.
Hälsningar Lena
Gun-Inger Arvidsson 2017-02-17 23:11
Det ror jag säkert ni har en hobby som jag är så fascinerad av som du vet.
gia
Inget går upp mot skaldjur, men här blev det "bara" färska räkor m tilltugg .......o vit dryck :-)
Trevlig helg !
Ing-Marie
Svar från Lena Holm 2017-02-17 22:58
Tack Ing-Marie,
jag hade tänkt räkor till risotton men när jag såg de stora havskräftorna ändrade jag mej. I vanliga fall äter vi bara havskräftor på västkusten men jag blev så sugen.
Hälsningar Lena
Nammm...det såg mycket gott ut, jag har bara ätit vårrullar idag...
/Synnöve
Svar från Lena Holm 2017-02-17 22:56
Vårrullar är OK men du har ju hela det delikata havet vid dina fötter? Men ibland tager man det som är enklast för stunden. Känner igen det också.
Hälsningar Lena
Det ser verkligen gott ut och Pilgrimsmusslor kan vara helt underbara
Svar från Lena Holm 2017-02-18 09:33
Tack Stefan,
det här var nog första gången jag köpte pilgrimsmusslor. I vanliga fall äter vi det ofta som huvudrätt när vi är i Norge och dyker. Då plockar vi dem själva och det är oslagbart. Dessa var dock färska (från Norge) och de var mycket goda efter en snabb vända i stekpannan.
Hälsningar Lena
Jag älskar skaldjur så er rätt hade jag gladeligen mumsat på! Fina färgrika bilder på det!
Svar från Lena Holm 2017-02-18 10:29
Tack Dan,
skaldjur är både vackra och goda att äta.
Hälsningar Lena
Bilden blev fin men motivet..nej tack :)
Mv/G
Svar från Lena Holm 2017-02-18 16:37
Tack Gunte,
tja, nästa matmotiv kanske innehåller älgfilé och det kanske passar bättre, eller något helvegetariskt kanske...
Hälsningar Lena
Riktigt rejält fredagsmys du visar, vad spelar skärpan för roll då när det är smaken som räknas.
Tur att jag precis ätit lunch annars hade jag nog inte klarat av att titta på de läckra bilderna.
Svar från Lena Holm 2017-02-21 21:23
Tack Margareta,
nu ska man snart hitta på något gott till nästa fredag :-)
Hälsningar Lena