En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Bråda tider i naturen

Skäggmes med munnen full (Hjälstaviken söndags). Familjen väntar...

 

Blåmes i holken på vårt garage. En hel skock småmesar skriker ut sin hunger i väntan på nästa måltid.

Fullträff i detta dyk. Hjälstaviken i söndags. Fru tärna låg och väntade.

Hej så länge,

Lena

Inlagt 2017-06-13 21:30 | Läst 1149 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Trevligt med Skäggmes! Ser att den är ringmärkt.. kan man se siffrorna i originalbilden? Då är det nog rätt enkelt att kolla upp var den ringmärkningen skedde.. Man inser vad fort tiden går, snart är de flesta fågelungar utflugna.. märker tydligt att fågelsången minskat jämfört med för några veckor sedan.. Men Bofinken kämpar på den hörs titt som tätt!
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2017-06-13 22:07
Tack Jan,
tyvärr ser man inte mer än en bråkdel av siffrorna på någon av bilderna. Det gick fort när skäggmesen landade på strået. Visst går det fort just nu och jag hinner inte alls med, Mer än möjligen blåmesen,.... men när som helst kommer det att vara tyst i holken när vi kommer hem från jobbet.
Hälsningar Lena
Härliga bilder. Ja det är bråttom nu om man ska hålla ungarna vid liv. År efter år samma sak. Det är ett kretslopp.
Svar från Lena Holm 2017-06-14 17:33
Tack Tommy,
det känns extra mycket när det är småfåglar i en holk på tomten som man bevakat i ett par veckors tid. Man vill ju inte att grannens katt ska göra slut på telningarna innan de ens fått en chans.
Hälsningar Lena
Bra jobbat med skäggmesen. De är snabba små rackare, som inte sitter still allt för länge.
Svar från Lena Holm 2017-06-14 17:34
Tack Jörgen,
på sensommaren kan man få hur mycket skäggmes som helst på denna plats men inte sittande på ett vasstrå som vid detta tillfälle. Det har jag inte lyckats med förut och det gick attans fort.
Hälsningar Lena
Vackert! Fint att komma ut och se. Har tyvärr själv varit något krasslig och inte kunnat spana efter skäggmes och tärnor på ett tag nu. Men det kommer. Har dock kommit ut på fältet och fått rödspovsbilder i övermått.
Svar från Lena Holm 2017-06-14 17:36
Tack Stefan,
jobbigt när hälsan inte är på topp. Själv har jag brist på tid och orkar inte åka ut vid soluppgången när jag sedan ska jobba en hel dag. Dessutom väcker jag min sambo som förstår, men det håller ju inte att stiga upp mitt i natten flera dagar i veckan (som man skulle vilja göra just nu).
Hälsningar Lena
Vibybo 2017-06-14 19:20
Tack Lena, har haft lite sömnproblem på sistone, och försökt göra något av det till glädje i stället genom att ge mig ut kl 05, men vågar oftast inte, vill inte väcka damen bredvid! Dock, ibland far jag ut, bilder kommer.