En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Viss uppståndelse under förmiddagen

Så här såg det ut vid nio-tiden utanför min arbetsplats i morse. Första tanken är kanske att det inträffat något våldsamt eller att vi mottagit ett bombhot eller liknande. När jag kom på morgonen möttes jag också av män i kostym. Inget ovanligt en fredag för det är ofta disputationer på fredagar, men de här gubbarna hade sladdar i öronen...och var antagligen beväpnade fast man inte kunde se det.

Personalen har kommit ut på glasbroarna som finns mitt i vårt hus. Viss förväntan råder...

Några av mina kollegor spanar ner mot ljusgården från fjärde våningen.

Det var så sköna färger på den här bilden så den får vara färg. I normala fall uppträder inte våra studenter i svart långklänning, vita handskar och blågula band.

Här kommer anledningen till poliser och uppklädda studenter. SLU hade idag besök av kungen och drottningen. Vår rektor hade förlagt besöket till huset där jag jobbar, Veterinärmedicinskt och husdjursvetenskapligt centrum.  

Drottningen tittade upp, noterade att det stod personal på flera våningsplan och hälsade. Även om det kanske är något som förväntas av henne gillar jag den gesten och den får bli dagens bild 19.

Kungaparet tillsammans med SLUs akademisekreterare, de småpratar och väntar...

Kungen tittar upp på de olika våningsplanen, antagligen efter en kommentar om byggnadens utformning.

Något försenade anländer de andra gästerna. Det är Islands president Guðni Th. Jóhannesson och ”first lady” Eliza Jean Reid. De är på statsbesök i Sverige och ett besök på SLU ingick i deras program.

 

Efter officiell fotografering försvann de in i en av salarna för att bl a höra min kollega Anna J prata om sin forskning på islandshästars hållbarhet, ett projekt som hon har i sammarbete med Holar högskola på Island. Jag gick tillbaka till mitt tjänsterum för att rätta tentor, "all in a days work"...

Nu är det fredag!

Hälsningar Lena

Inlagt 2018-01-19 16:19 | Läst 1688 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Kul när det händer något extra på jobbet! :) vi hade stadsbesöket på lunch i stadshuset igår :) Många svarta bilar parkerades på borggården. Men vi såg inte skymten av gästerna som ni.

Hälsar
Eva
Svar från Lena Holm 2018-01-19 20:02
Tack Eva,
jobbar man i stadshuset är väl sånt här vardagsmat, men det blir kanske mer nära och öppet under ett besök på ett universitet. Jag hade nog klarat mej bra med ett kortare mer ljuskänsligt tele, för det var inga problem att komma nära eller få fototillfällen.
Hälsningar Lena
Evacent 2018-01-19 21:14
Du har helt rätt - det blir mer nära och öppet under ett besök på ett universitet, än när det kommer stadsbesök till stadshuset. Eller till exempel när det är Nobel - då råder strikt fotoförbud i Blå Hallen och Gyllene salen.

/Eva
Kul att få några sådana bilder och kamera hade du också, ligger väl i klass med Kungsfågel o Kungsfiskare inte heller lätta att få träff på. /Peter
Svar från Lena Holm 2018-01-19 19:58
Tack Peter,
jag visste ju om att de skulle komma och tog med kameran med lämpligt tele. Jag hade dock klarat mej med ett kortare tele, men mer ljuskänsligt, för det var ju inte direkt trångt kring gästerna. Jag har aldrig sett drottningen IRL och hade nog mest fokus på henne idag så man kanske ska jämföra med t ex Nattens drottning istället :-)
Hälsningar Lena
Hej,
Tip, top fotoreportage i stil med Vecko Journalen a 1957.
Min beundran för dit foto
Bob
Svar från Lena Holm 2018-01-19 19:54
Tack Bob,
för en mycket hedrande kommentar. Vet inte hur Vecko Journalen gjorde 1957 för då var jag inte ens född. Hur fixande man t ex ISO 2400 på den tiden?
Hälsningar Lena
Bob Bovin 2018-01-19 22:07
Det var utförliga reportage med många bilder. Pressad Tri-X till ISO 1600.
Ha en skön helg
Bob
Härlig och spännande blogg! Jag har noterat att du också lägger ut bilder varje dag. Din nummer nitton är exceptionell :) // Mats
Svar från Lena Holm 2018-01-19 19:51
Tack Mats,
jag har aldrig sett drottningen IRL och hade nog mest fokus på henne vid detta tillfälle. Jag gillade verkligen hennes sätt att hälsa på alla som jobbar i huset. Professionellt är det minsta man kan säga. För övrigt vet jag inte om jag fixar en bild om dagen men jag provar så länge.
Hälsningar Lena
Uppskattas, fin bild av drottningen.
Svar från Lena Holm 2018-01-19 20:12
Tack Stefan,
jag har inte sett henne förut så hon hamnade lite i fokus denna gång.
Hälsningar Lena
Vibybo 2018-01-20 15:09
Träffade henne i blå hallen när hon tackade för utfört arbete rörande smärtbehandling av barn, dock inget personligt handslag, bara ett nära möte.
Svar från Lena Holm 2018-01-20 17:46
Tack Stefan,
det gör ju mej lite nyfiken på vad du var för filur innan du blev pensionär?
Hälsningar Lena
Vibybo 2018-01-20 18:19
En enkel ödmjuk narkosskötare, men väldigt engagerad och ovanligt väl utbildad.
Nu är det skrivet "stadsbesök" både i bloggen och kommentar men det var väl statsbesök antar jag.
Jag såg drottningen i Lövstabruk i augusti men där var det inte så mycket uppståndelse med polis:

https://www.abc.se/home/geol/foton/E0755-01.jpg

/Gunnar
Svar från Lena Holm 2018-01-19 20:19
Tack Gunnar,
visst ska det vara statsbesök och jag har ändrat. Pinsamt felskrivet erkänner jag. Det varierar nog hur mycket polis och säkerhetsinsatser som finns runt ett besök av denna dignitet, men det finns nog en absolut en grundnivå som alltid gäller. När man vet om det märker man kanske mer. Det sköttes dock mycket diskret bortsett möjligen från polisbilarna utanför huset.
Hälsningar Lena
Det är bara att inse, varje dag händer något 'litet' spännande.. Kul!
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2018-01-20 14:57
Tack Jan,
ja visst är det så. Men vissa dagar är lite mer spännande än andra, i synnerhet vardagar.
Hälsningar Lena
Vilken trevlig blogg! Kul att läsa, och lika roliga (och bra) bilder. Gillar din dagens bild, att du noterade gesten och din kommentar till den. Blir lite avis på er som jobbar (även om det var tentarättning idag) :-) Trevlig helg! / Björn T
Svar från Lena Holm 2018-01-20 15:01
Tack Björn,
det här kändes lite speciellt trots att jag nog egentligen inte bryr mej så mycket om kungahuset. Det är antagligen därför jag inte sett Silvia förrän idag, trots att vi bor så nära att vi kan åka till Stockholm när de visar sej. Men jag gillar inte att trängas...Var glad att du slipper jobba. Tentarättning står mej upp i halsen.
Hälsningar Lena
Wow, inte dåligt att få drottningen som "en dagens bild" .
Jättebra bilder blev det !
Vi hade besök av kungen när jag jobbade i köket på stadshuset i Gävle, någon gång i mitten av 80-talet, ett väldigt ståhej minns jag. Men där var det aldrig något fotoläge.
ing-marie
Svar från Lena Holm 2018-01-20 15:02
Tack Ing-Marie,
ja att få drottningen som dagens bild va en höjdare. Det lär ju inte hända igen :-)
Hälsningar Lena
"Jag mötte Lassie" i kvadrat, Oavsett om man är rojalist eller motsatsen så måste man ju hålla med om att det är roligt att vara nära en sån här händelse.

Men den bästa bilden idag utnämner jag nummer fyra till. Dels för färgerna, men mest för tjejens uttryck. Jag gillar den bilden.

Trevlig helg! /Thomas

PS. Oj vad klockan blivit mycket, jag borde ju skrivit "bästa bilden igår."
Svar från Lena Holm 2018-01-20 15:04
Tack Thomas,
bild fyra blev onekligen rätt bra och jag gillar den själv. Kunde dock inte motstå att välja drottningen som dagens bild. I synnerhet som hon dessutom uppfyllde mina förväntningar (som jag inte riktigt var medveten om att jag hade).
Hälsningar Lena
Det tog några bilder innan anledningen till uppståndelsen uppenbarade sig. Kul att du låter oss hålla kvar spänningen en stund! Det är ju inte varje dag kungen och drottningen dyker upp precis, och du fick en fin "dagens bild"!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Holm 2018-01-20 15:08
Tack Bjarne,
jag funderade över hur jag skulle lägga upp inlägget eftersom man får se första bilden i listan. Först tänkte jag lägga drottningen där men så insåg jag att polisbilar och antydan om uppståndelse också kunde vara ett sätt. Nyfikna kunde ju titta vidare :-)
Hälsningar Lena
Mycke väsen för ingenting ;) men bilderna blev ju bra..
Mv/Gunte..
Svar från Lena Holm 2018-01-20 15:10
Tack Gunte,
ja det var ganska mycket väsen för ett statsbesök som varande mindre än en timme. De som deltog i själva programmet har dessutom fått ta del av en hel del förberedelser med Säpo m fl innan själva dagen. Då är det enklare att rätta tentor...
Hälsningar Lena