En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

På gång

Nu är de på gång! Nu landar hundratals gäss vid en pöl bredvid E4 mellan Stockholm och Uppsala, den har knappt tinat. Snart är det tusentals gäss på ingående... 

Det ser lite udda ut med gässen och påfarten från Rosersberg till E4 i bakgrunden.

Om man vänder kameran lite kan man få träd och buskage samt järnvägen i bakgrunden.

Här kommer de in för landning....

...om man beskär bilden kan man få för sej att de är på en helt annan plats....och inte alls bredvid en av de tätast trafikerade motorvägar vi har i landet (på en fredag eftermiddag dessutom).

Om man förflyttar sej några hundra meter till kan man fånga dem flygande över den ännu isbelagda sjön Fysingen... 

...kanske är det så vi helst vill se dem...Men det struntar gässen i just nu och landar där det finns största chans att hitta något att äta och lite öppet vatten, motorväg eller ej.

Hälsningar Lena

Inlagt 2018-03-23 20:09 | Läst 1148 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Så är det, man försöker dölja trådar, hus och vägar. man vill att betraktaren ska tro att det är i den riktiga naturen bilderna blir tagen när det i själva verket är mitt bland oss i närheten av städerna. Jag är själv en bov i dramat, vill inte ha några störande moderniteter i bilden. Gillar den tredje nerifrån bäst. Inga störande detaljer där inte.
Sten
Svar från Lena Holm 2018-03-24 16:02
Tack Sten,
ibland finns fåglarna mitt bland oss och jag tycker det är OK att visa, men jag skapade ju även bilden med bakgrunden bortskuren och jag kan hålla med om att den är fin.
Hälsningar Lena
Fåglarna kanske har sett något som vi missat, det är lite segt med våren tycker jag, men jag har något hopp efter påsk. Bild 5 som är lite kraftigare i kontrast, tycker jag bäst om
Svar från Lena Holm 2018-03-24 16:03
Tack Peter,
ja det är sannerligen en seg vår men det töar rätt bra just nu och vi planerar att äta ute i växthuset i kväll. Med lite extra värme förstås :-)
Hälsningar Lena
Gässen har säkert rätt, jag litar mer på fåglar än meteorologer. Är där inget öppet vatten, så sätter de sig på isen och väntar, för det smälter snart.
Svar från Lena Holm 2018-03-24 16:03
Tack Stefan,
det finns pölar med öppet vatten och förhoppningsvis går det fortare nu.
Hälsningar Lena
Fint med flygande gäss

Hälsar
Eva
Svar från Lena Holm 2018-03-24 16:04
Tack Eva,
ja visst kan flygande gäss vara vackra.
Hälsningar Lena
Då hoppas jag de dyker hos mig snart också. Isen ligger fortfarande kvar på sjön men de brukar landa på isen och se sig förvirrat omkring. Sedan kommer de tillbaka dagligen till och kolla läget.
Fina bilder.

Hälsningar
/ Peter
Svar från Lena Holm 2018-03-24 16:05
Tack Peter,
ja de borde vara på ingång. Vet inte precis var du bor men på Artportalen kan du följa hur gäss och andra fåglar når olika delar av landet.
Hälsningar Lena
Nu suger jag åt mig alla vårtecken som finns, och gässen är inget undantag! Tredje från slutet är en härlig bild med liv och rörelse.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Holm 2018-03-24 16:06
Tack Bjarne,
jag tror vi funkar så lite till mans. Alla vårtecken hur små de än må vara känns uppmuntrande t o m takdropp :-)
Hälsningar Lena
Det var många vingslag i dina bilder och det är nog ett av många tecken att de kommer med våren oavsett om det är snö eller barmark. Härliga bilder med lite olika kameravinklar.
Ha det gott/Stig
Svar från Lena Holm 2018-03-24 16:07
Tack Stig,
trots att jag har hur mycket bilder som helst på flygande gäss kan jag inte motstå de första flockarna som kommer. De är så fina när man kan fånga dem som en hel flock i luften.
Hälsningar Lena
Så stora flockar har jag inte sett än, vad härligt! Slår mig att gässen som fortfarande är ganska skygga, svårt att komma dom nära som individ, inte har några problem med att vara i omedelbar närhet till människors miljöer. Fina fågelbilder!/ Björn T
Svar från Lena Holm 2018-03-24 16:10
Tack Björn,
de dröjer nog inte så många dagar innan du kan se stora flockar med gäss. Intressant tanke att de inte bryr sej så mycket om allt väsen som finns i deras miljö. De kan vara trötta och hungriga vilket kanske bidrar till att de tål extra mycket.
Hälsningar Lena