En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

En match i hundparken

" - Ska vi leka?" En ung och glad golden retrieverhanne möter en något reserverad dam i hundparken och testar några lekinviter. 

Efter flera övertalningar får han en rejäl kyss på höger kind...

...en smack till på vänster sida...

...och så är leken i full gång. Tiken är välmusklad och får snabbt ett övertag. 

" - Puh, vilken tjej..." verkar han tänka. Tiken är av kamsporttyp, kanske en amstaff (american staffordshire terrier) eller en amstaffkorsning. Jag har inte haft något med dem att göra och kan inte bedöma om den har rätt proportioner. 

Efter några ögonblicks vila är de igång igen. Leken är helt tyst och det förekommer inga varggrin eller uppvisade huggtänder. 

De är jämnstora men den gula retrievern har inte en chans mot tikens brottningsteknik.

Han hamnar underst igen och visar tänderna som för att signalera att det kanske räcker så här. 

Han får i alla fall komma upp och får sej en till duvning. 

Sedan blir det lite dansuppvisning.

De väger nog ungefär lika mycket så dansandet fortsätter en stund, men det är fortfarande en tyst lek med förvånansvärt lite tänder. Hundar som leker kan ibland se ut som att de vill dräpa varandra och dessutom låta en hel del. 

Här börjar de dock gruffa mer ljudligt mot varandra...

De svänger snabbt runt några gånger. Nu är det hårdare tag som gäller...

...och här har hon fått nog!  

Ljudet ur hennes strupe är något helt annat än vi hört tidigare.

Husse verkar också tycka att nu är det bäst att avbryta. 

Det behöver inte betyda att detta skulle ha lett till någon skada eller att det egentligen var så allvarligt. Det var trots allt en tik och en hanne och då är den tjejen som bestämmer. De hade båda fått tumla runt ett tag och mäta sina krafter. Nu var det dax att avblåsa matchen och promenera vidare. 

Hälsningar Lena

Inlagt 2022-01-18 20:45 | Läst 1227 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Vilken strålande hundserie du bjuder på Lena! Två golden har vi haft (och en flat) så det ser bekant ut. Jag förstår att det blev en smula ojämnt, golden är inte precis någon kampsport hund....Redan på 3:e och 4:e bilderna bakifrån blottar goldenhannen tydligt halsen vilket jag lärde mig var tecken på underkastelse. Kamphunden ser väldigt muskulös och smidig ut och jag gissar husse köpt ett halsband som inge viss respekt/försiktighet hos andra hundägare. Utomordentligt fin serie! Hälsningar/ Björn
Svar från Lena Holm 2022-01-19 08:16
Tack Björn,
jag tycker det är kul att stanna till vid en hundgård om det är hundar där som leker. Det brukar bli actionladdade bilder som visar sånt som man inte hinner med att se. Jag har haft en flat och en labrador (hannar) och båda var väldigt snälla. "Flatten" la sej på rygg för alla hundar och jag behövde aldrig oroa mej för att det skulle hända något när han var lös och träffade andra hundar. Jag har aldrig sett ett halsband med handtag men det kanske kan komma till användning på en sådan hund, jag kan inte särskilt mycket om dem.
Hälsningar Lena
Åh wow fin hundserie på lekmatchen.
Mina små i lek både låter å verkar arga iaf uppfattas som det från andra.
Eng labben vi hade var rent dumsnäll. Mina små tuffare
Svar från Lena Holm 2022-01-19 08:12
Tack Nini,
ofta ser och låter det betydligt värre än det är när hundar leker. I synnerhet om man fryser dem på bild med seriebildtagning och får se hur de möts med vidöppna käftar och dregel. Det här var säkert bara lek och så tröttnade tiken på slutet och tryckte till lite extra. Jag har bilder på mindre hundar som leker med större och ser ut som monster :-)
Hälsningar Lena
Det var en actionfylld bildserie och för retrievern var det säkert lek från början men när det gäller kamphunden så tyckte hon nog att hanen var lite för påflugen så hennes tålamod tog nog slut och då övergick leken till allvar så det var nog bra att husse gick emellan.
Såna här duster har inte Dennis han nöjer sig med att skälla ut de han inte gillar.
Ha det gott/Stig
Svar från Lena Holm 2022-01-19 19:19
Tack Stig,
smart av Dennis att inte ge sej in i brottningsmatcher. Det här var mest lek men hon tröttnade nog på "blondie".
Hälsningar Lena
Ser nästan ut som en kamphund den ena. Riktigt skrämmande.
Fin action och snygg fångat!

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2022-01-19 19:16
Tack Johnny,
det är någon sorts kamphund, antagligen en amstaff eller en amstaffkorsning. Jag har för lite erfarenhet av dem för att veta mer. Den var tuff mot den blonda killen.
Hälsningar Lena