En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Bändelkorsnäbb och Dagnys?

Den här sköna bändelkorsnäbben lyckades jag få syn på idag vid Ulleråkers livs. Det är ca 5 minuter från mitt jobb med bil och när solen strålade bestämde jag mej för en kort utflykt. Den sitter och plockar frön ur kottarna på lärkträden med sin specialdesignade näbb. Tyvärr satt den väldigt högt upp i trädet.

Blir det något Fotofika i helgen eller? Skulle vi inte ses på Fotografiska denna gång?

Hälsningar Lena

Inlagt 2015-03-05 22:19 | Läst 3422 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej Lena
Fotografiska 10.30 på lördag :-)
Svar från Lena Holm 2015-03-05 22:28
Tack för snabbt svar. Då ses vi nog där.
Hälsningar Lena
Hej! Lena. Trevligt med Bändel! Jag har ett par större Lärkträd här i lunden som jag brukar kolla lite extra på, med tanke på ev. Bändel.. men hittills ingen dock.. Jag vet att man sett dom i andra parker här i staden, genom åren. Så man får fortsätta spana! Tycker bilderna blev bra, även om den satt högt.
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2015-03-06 07:49
Hej Jan,
dessa fåglar rapporteras varje dag att se sitter I träden utanför nämnda Närbutik/Pizzeria så det var bara att åka dit och spana. Enligt en kollega som bor I området är det nästan alltid folk där med kikare och letar efter dem. Det var en kille där igår som också var ute på sin lunchrast. Han hade fått syn på dem (ett par) högt uppe I ett lärkträd när jag kom så jag fick lite hjälp.
Hälsningar Lena
Jag tror du har någon sorts magnetism som drar till sig djur... :) Stora som små...över och under vattenytan...
Jag tyckte bilderna blev fina!

Hoppas också dyka upp på Fotografiska...

God natt!
Svar från Lena Holm 2015-03-06 07:52
Tack Lena,
just denna fågel visste jag ju skulle finnas runt den lilla affären/pizzerian. När jag kom fram stod det en kille brevid ett av lärkträden med en kikare. Det är poppis att leta efter bändelkorsnäbbar. Den här gången fick jag lite hjälp.
Hälsningar Lena
Det var bra observerat. Bändelkorsnäbben har jag aldrig sett. Större och mindre var mycket vanlig tidigare men nu är det sällan jag ser dom. Dom behöver kottar och finns det inga träd så finns det inga kottar.
Sten
Svar från Lena Holm 2015-03-06 07:55
Tack Sten,
dessa bändelkorsnäbbar rapporteras I området I stort sett varje dag så jag visste ungefär var jag skulle leta. Det är en stor dunge (flera) med jättelika lärkträd så jag kan förstå att de gillar att hålla till där. Egentligen är det ett bostadsområde men man har sparat grönområden med träd vilket gör det väldigt mysigt mellan husen.
Hälsningar Lena
En till ny fågel får jag se denna kväll har aldrig hört talas om den ens.
Härligt kunna så mycket om fåglar som du kan.
Ha bra fredag på dig. Avis på er som kan träffas...
///Gun-Inger
Svar från Lena Holm 2015-03-06 07:56
Tack Gun-Inger,
synd att jag inte fick närbilder så du kunde få se hur näbben ser ut. Den är verkligen speciell och helt anpassad till att plocka frön ur kottar.
Hälsningar Lena
Bändelkorsnäbb har jag aldrig haft nöjet att få se. Lite tråkigt när fåglarna sätter sig högt upp i träden, men det är ju inget man kan göra åt det. Du fick ju dina bilder i alla fall.
Svar från Lena Holm 2015-03-06 07:58
Tack Ingemar,
dessa fåglar vill ha lärkträd. Därför kan man hitta dem i parker eller som här, i ett bostadsområde där man sparat de stora träden mellan husen. Jag blev mest glad av att få se dem denna gång. Ska man få bra bilder på dem måste man åka dit många gånger och dessutom ha tur.
Hälsningar Lena
Ja, jag håller om att du har ett ovanligt bra flyt när det gäller djur och bilder. Jag var själv där strax efter lunch, men hittade inte några bändelnäbbar. Skönt att komma ut i solen en stund ändå.
- Fotografiska: Yes!
Svar från Lena Holm 2015-03-06 13:22
Då hade du otur Hannu för jag åkte vid ett och då satt den väl synligt, men en bra bit upp. Jag har dock varit där en gång förut och då såg jag dem inte. Vi ses i morgon.
Hälsningar Lena
Mycket fin färg på den fågeln och då fångat fint av dig och kameran!
Svar från Lena Holm 2015-03-06 13:23
Tack Dan,
den är vackert röd och visst bidrar det.
Hälsningar Lena
Det var en fin och ovanlig fågel!? I varje fall för mig som lekman.... :) Kul att se, till skillnad från alla blå och suddmesar..... :) Ha det! //Peter
Var det en ovanlig sort du lyckades fånga, aldrig hört talas om Bändelkorsnäbb, hils, LO
Grattis !
Kul att fånga något nytt.
ing-marie
Det blev fina bilder Lena Själv fick större korsnäbb solen var så stark men några bilder blev det Så det kommer snart Ha en skön helg : ) // Gert
Svar från Lena Holm 2015-03-06 19:36
Tack Gert,
jag är glad att jag fick se fågeln men det är lite synd att jag inte lyckades få fram näbbens form på någon bild. Näbben är så unik på korsnäbbar att det hade varit kul att få visa den för alla icke fågel-galna. Du kanske fick med det på dina bilder?
Hälsningar Lena
Häftigt att få så fina bilder på det jag tror är en ovanlig fågel! Just bändelkorsnäbb har jag inte hört talas om förut, bara korsnäbb. Det kan förstås bero på okunskap.
Hälsningar, Bjarne