En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

CHRISTMAS LIGHTS - när det går lite överstyr...

Ett sista juligt inlägg som bjuder på ett typiskt amerikanst överflöd av syn och hörselintryck. Just det, det finns julbelysning med tillhörande musikupplevelser.

Den här mannen har pyntat sin och tre av sina grannars trädgårdar och koordinerat med musik som man antingen kan höra ur högtalare eller på en specifik radiokanal i bilen när man passerar.

Dekorationerna blinkar i takt till teknoversioner av kända julsånger...

...och i ett crescendo tänds allting upp och hela gatan badar i ljus. Detta går att beskåda mellan 18- 22 fram till nyår. Tänk hur det måste vara att bo tvärs över gatan...

På en annan gata såg det ut så här.

Det är ett litet modelltåg som går runt det dekorerade loket. Det var tre eller möjligen fyra hus på denna gata som satsat extra på julbelysningen. Musik var det också, men betydligt stillsammare än det första ljusspelet. Det här var nog mycket uppskattat av yngre barn.

Från Thanksgiving i november fram till Nyår ser det ut så här.

Hur elräkningen ser ut för november och december kan man ju fundera över, men det kostar antagligen mer att köra luftkonditioneringen under sommarens hetaste månader.

Jag hade tyvärr lite bråttom för vi skulle hämta min sambo på flygplatsen så alla bilder är tagna handhållet med ganska stor bländare. Det hade varit kul att experimentera mer på den här gatan, med ett stativ.

Ett par experiment kunde jag dock inte motstå.

Med så här mycket lampor bara måste man ju testa att zooma...

Avslutade i ett bostadsområde där vart och vartannat hus hade satsat stort på julbelysning. Här var det också trafikstockning då bilar sniglade sig fram för att titta på allt och få en sista julchock på kvällen den 25 dec.

På dessa hus, som ofta var mycket stora, dominerade vita lampor med inslag av färgade och blinkande ljus. Vi tog oss inte förbi de allra värsta kreationerna pga trafiken.

Vem vid sina sinnens fulla bruk skulle vilja ha detta utanför fönstret? Ni kan ju bara gissa hur det ser ut i dagsljus dessutom.

Lägg märke till pingvinerna till vänster....Merry Christmas from Texas!

Lena

Inlagt 2013-12-26 17:08 | Läst 7356 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ja, jag säger då det. Vår granne ligger inte så långt efter, själv har vi två beskedliga slingor, en på framsidan och en på baksidan, de syns knappt i skenet från grannen :) /Frode
Svar från Lena Holm 2013-12-26 18:22
Hej Frode,
det finns en och annan i Sverige också, antagligen inspirerade från ett besök i USA. Jag skulle använda mörkläggningsgardiner om jag bodde granne med något dylikt.
Hälsningar Lena
Äntligen någon som uppmärksammar pingvinerna i jultraditionerna ;-)
'Det galna julljuset' kallas det nog i den moderrna mediavärlden :-))

Pa
Svar från Lena Holm 2013-12-26 18:51
Tack Peranders,
nog är det lite galet.
Hälsningar Lena
Fruktansvärt ! Tänk om människorna ( och barnen ) i Mikaels Good : s blogg här på FS fick en liten del av detta.
Sten
Svar från Lena Holm 2013-12-26 18:55
Hej Sten,
intressant att du tar upp just Mikales blogg för jag tänkte på den när jag satte ihop detta inlägg. Överdådet här i Texas gör min lätt illamående ibland, samtidigt finns det många fattiga familjer här vars barn inte heller får uppleva en jul med presenter och god mat. Kontrasterna är stora och redan på hemmaplan kunde man göra åtskilligt i detta land.
Hälsningar Lena
Vill inte ha sådant trams på huset :) Ha de gott // Gert
Svar från Lena Holm 2013-12-26 18:52
Hej Gert,
du har min fulla förståelse.
Hälsningar Lena
Störst bäst o vackrast, ja det gäller att knäcka grannen, vilket grymt slöseri med resurser. Ja det är inte underligt att halva jordens befolkning är undernärd. LO
Svar från Lena Holm 2013-12-26 21:45
Tack LO,
ja det är ett slöseri som är accepterat och lite svårt att ta till sej.
Hälsningar Lena
Jag håller med om att det är helt galet, har själv bott 2 år i USA så jag har sett många hus med otroligt mycket julpynt & dom har ju kanske inte den återhållsamhet som dom flesta svenskar har fast det är ju lite kul att det finns dom som går "All-in" på det dom gör!! Sen så finns det väl vettigare saker att lägga sin energi på... =) //U
Svar från Lena Holm 2013-12-26 21:47
Hej Urban,
visst finns det väl bättre saker att slösa energi på. Återhållsamhet finns liksom inte här, såtillvida det inte handlar om helt andra saker...
Hälsningar Lena
O herregud vilken överdrift. Väldigt mycket "America" över det där.
Svar från Lena Holm 2013-12-26 21:48
Yes Tommy, this is America.
Hälsningar Lena
Oj men lite överdrivet roligt är det trotts allt! Det finns några sådana även här i grannskapet men inte lika många såklart, Ha det bra och kul men lite färgsprakande bilder från din resa!
Svar från Lena Holm 2013-12-26 21:49
Jag har konstaterat att det finns en och anna hemma också, men ström kostar trots allt och vi är nog lite mer återhållsamma.
Hälsningar Lena
Oj, oj, oj.....tur att det inte ser ut så här hemma
Tänk att sätta upp allt
God fortsättning
Marianne
Svar från Lena Holm 2013-12-26 21:51
Hej Marianne,
många anlitar en firma som kommer och sätter upp lampor. Ibland krävs det skylift för hus och stora träd. Lite sjukt är det allt.
God fortsättning
Lena
Det är Texas. Alla har vi våra traditioner :-)
Svar från Lena Holm 2013-12-31 07:01
Tack Wolfgang,
visst, och en del är mer storslagna än andra.
Hälsningar Lena
Vet inte vad jag skall skriva. Hittar inte ord för detta. Jag har intet ute numera. Så typiskt är väl detta att allt skall vara större och mer överallt over there.
Sköt om dig och visa vad du hinner fotografera för kul är det att se hur olika vi har det.
natti natti
Gun-Inger
Svar från Lena Holm 2013-12-31 07:04
Tack Gun- Inger,
det finns mycket att uppleva och fotografera här fast man egentligen inte tycker att vi borde skilja oss så mycket åt. När man träffar och pratar med amerikaner inser man dock att det skiljer en hel del.
Hälsningar Lena
Härligt galet
men jag är glad att mina grannar är lugnare :-)
Svar från Lena Holm 2013-12-31 07:05
Tack Bengt,
om mina grannar hade något dylikt skulle jag bli vansinnig!
Hälsningar Lena
ELRÄKNING! Elräääkningar. Satan vad mycket en del måste spendera på dekorationerna. Gisses. Och så tänker man på de som inte ens har tio kr till julen. Eller ens tak över huvudet.

//Johanna
Svar från Lena Holm 2013-12-31 07:00
Tack Johanna,
det här är de stora kontrasternas land.
Hälsningar Lena
Även om pingviner är mycket charmerande djur så måste jag nog ta mig för pannan och utbrista OMG. Jösses vilka dekorationer. Tur att det modet inte kommit hit och om det skulle bli så, så är jag då tacksam för att inte ha någon granne tvärs över gatan.
Svar från Lena Holm 2013-12-31 07:08
Tack Margareta,
jag håller fullständigt med! Om någon av mina grannar börjar med blinkande färgade lampor och musik i trädgården i november skulle jag få spader.
Hälsningar Lena
Såg ett Tv-program häromdagen, där dom följde några familjer som sysslade med detta. Oj, viket jobb och vilka fantaster.
Jag blir störd om någon har en blinkande slinga. Men lagom upplysta slingor mm. i olika former tycker jag kan vara vackert. Men färger och blink kan ju nästan orsaka epileptiska anfall.
Hur som så har du förevigat dessa garneringar mycket vackert.
Gott slut önskar jag dig Lena !
ing-marie
Svar från Lena Holm 2014-01-01 17:46
Tack Ing-MArie,
ja det finns verkliga fantaster här och de har nog kul med sitt pyssel. Det finns också de som hyr in en firma som kommer och sätter upp lampor. Blinkande ljus tycker jag hemskt om jag ser det genom mina egna fönster.
God fortsättning på det nya året,
Lena
Ett underbart färgsprakande inlägg! Har lite svårt för den typen av traditioner men det här var ju riktigt snyggt! Men bo i närheten med blink och musik ...
Ha det fortsatt gott på resan!
ewa
Svar från Lena Holm 2014-01-01 17:47
Tack Ewa,
kul att du gillar det. Med musiken blir det alldeles för mycket men att se det på bild är väl lite mera lagom. Det var kul att fotografera.
God fortsättning,
Lena