En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Den här bilden gör mej glad

Rubriken på detta inlägg är en kommentar jag fick häromdagen på en helt annan fågelbild än denna. Personen som skrivit kommentaren skrev att "hen" inte kunde något om fåglar men vad spelar det för roll. Kommentaren var visserligen inte konstruktiv, men hur ofta får man det ?! Jag gillade den ändå. Om en av mina bilder gör någon glad så bjuder jag väldigt gärna på det. Jag tog därför fram tre bilder som gör mej glad. Kanadagäss är kanske inte omtyckta av alla men vem kan motstå ett helt gäng kycklingar som kommer springande rakt emot en.  Jag minns i alla fall glädjen jag upplevde.

Ett hav av utslagna vitsippor är kanske ett säkrare kort än kanadagäss. Den här dagen hade vi tittat på alla roliga hägerungar som man kan se uppe i sina bon ute på Djurgården. På vår promenad runt kärret passerade vi en sluttning helt täckt med vitsippor. Kan man bli annat än glad?

Glad blir man också när man träffar andra glada fotografer mitt i sommaren under en härlig fotohelg i Säter. Trots att regnet bitvis var helt översvallande var det inget fel på humöret. Hoppas vi ses igen till sommaren.

I morgon är det fredag....:-) Det gör mej också glad !

Hälsningar Lena

Inlagt 2016-02-11 17:17 | Läst 4135 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
När jag kollar bilder så brukar det vara min första ingång vad jag känner helt spontant . Sedan kommer resten som ett gäng vagnar efter ett godståg så att säga :)
Sippor gör mig glad liksom glada Anders eller fågelungar eller skogsljus i maj sedan kvittar det om det är en bild tagen med minnet eller med kameran :)
mvh Ricki
ps gillar dina bilder
Svar från Lena Holm 2016-02-12 16:57
Tack Rikard,
jag förstår precis vad du menar men vagnarna :-) Kul att du tittar in och gillar bilderna.
Hälsningar Lena
Det är viktigt med glädje i livet, att själv bli glad, och än bättre - att göra andra glada.
Ja, gåsfamiljebilden är mycket bra!
- hawk
Svar från Lena Holm 2016-02-12 17:00
Tack Håkan,
håller med till 100%. Beträffande kycklingarna så sprang de fortare och viftade även med de ynkligt små vingarna, men skärpan var ju "överallt" på dessa bilder för jag satt på huk och skrattade. Just stunden när dessa kycklingar började springa mot mej på gångvägen var helt underbar.
Hälsningar Lena
Jag blev också glad. Påminner om ljusare och varmare tider, med vänner och natur runt omkring. Många insalg som jag gillar.
Ha det bra och fortsätt vara "happy".
Svar från Lena Holm 2016-02-12 17:02
Tack Mikael,
vi behöver lite mer av den här varan tycker jag :-)
Hälsningar Lena
Vackra små kycklingar, vem hade INTE blivit glad om ett sådant härligt gäng kom emot en. Gillar sista bilden. Utstrålar glädje och värme.

/ Johan
Svar från Lena Holm 2016-02-12 17:09
Tack Johan,
om jag inte minns helt fel hade både Hovslagarn och Jens Christian blivit rejält blöta under förmiddagens fotopromenad, men inte lät de sej nedslås av det, inte tillsammans med Elisabeth Landberger i alla fall. Beträffande kycklingarna blev de än mer bedårande då de viftade med sina små vingar, men det blev inga skarpa bilder för jag satt på huk och skrattade.
Hälsningar Lena
Verkligen glada bilder och det piggar ju upp!
Svar från Lena Holm 2016-02-12 17:09
Tack Dan,
det kan behövas lite av den varan nu tycker jag :-)
Hälsningar Lena
Härligt med glädje! Och nu spred din blogg lite...
Svar från Lena Holm 2016-02-12 17:16
Tack Lena,
visst behöver vi lite mer sånt här :-)
Hälsningar Lena
Bra bilder kan absolut göra mig på gott humör, gäller inte minst dina bilder! Hils, LO
Svar från Lena Holm 2016-02-12 17:15
Tack LO,
det var ett gott betyg :-)
Hälsningar Lena
Min egen syn på natur, fågelfoto har förändrats med tiden. Dom där häftiga bilderna är inte längre dom viktiga att ta. Ofta får man en känsla av att bilder på vanliga fåglar inte prioriteras och man ser ner på dom. Hoppas det bara är en känsla. Din kanadagåsbild är både bra och rolig. Även om jag inte kommenterar alla dina bilder tycker jag du är en duktig fotograf. Fäster mig kanske mest vid dina undervattensbilder som är otroligt bra. Glädjen hos hovslagarn smittar självklart av sig. Måste ha varit trevligt vid den träffen.
Sten
Svar från Lena Holm 2016-02-12 17:21
Tack Sten,
din kommentar är glädjande att läsa. Jag fotograferar gärna vanliga fåglar och inser hur mycket man lär sej av dem vid varje tillfälle man står där och tittar på dem. Undervattensbilder blir det inte så ofta för vi kan nästan bara dyka när vi är lediga från jobbet.
Samlingarna i Säter är verkligen en höjdare och det var första gången jag mötte Hovslagarn och Jens Christian. Elisabeth Landberger är också en glad och härlig fotograf, som jag dessutom varit ute och fotograferat med några gånger.
Hälsningar Lena
Man blir glad att se de första gässlingar man ser som snart kommer att kläckas Alla vitsippor men snödroppar blir man också glad av Ha en skön kväll : ) // Gert
Svar från Lena Holm 2016-02-12 17:22
Tack Gert,
just dessa gässlingar som kom springande var underbart sköna att se. De började även flaxa med sina små vingar men då skrattade jag och fick inga skarpa bilder.
Hälsningar Lena
Jag tror inte man skall förvänta sig att få konstruktiva kommentarer på bilder i en blogg. För mig så är bilder i en blogg något helt annat än bilder i en grupp av något slag. Men det är bara så jag tänker och agerar. Utöver det så tror jag att man inte skall överskattade detta med bildkritik här på Fotosidan. Amatörer som kommenterar amatörers bilder är väl kanske inte det ultimata sättet att 'betygsätta' en bild. Jag menar, det är ju amatörer i båda ändarna:) För mig så är det skillnad på hobby och profession, oavsett vilket yrke det gäller. Det behöver dock inte betyda att profession alla gånger är bäst, men vem som drar det längsta strået till slut har jag en klar uppfattning om. För övrigt så är det svårt att motstå både kanadagäss, vitsippor och kompisar.
Svar från Lena Holm 2016-02-12 17:54
Tack Ingemar,
jag förväntar mej inte konstruktiv kritik på bilder i bloggen, men bilden jag syftar på låg i en pool där konstruktiv kritik ska ingå i kommentarerna enligt poolinstruktionerna. Jag har dock inga stora förvändtingar på denna kritik och det skulle jag kunna skriva mycket mer om en annan kväll. Jag trivs trots allt ganska bra med att det är amatörer i båda ändarna :-) Jag träffar proffs ibland och då får man sej en och annan tankeställare när man tittar på sina egna alster. Det är stor skillnad på amatörer och utbildade proffs, men ibland kan även en amatör lyckas få till en bild som slår allt. Proffs måste dock producera hela tiden, de ska ju leva på sina bilder.
Hälsningar Lena
Visst blir man glad av dessa bilder.
Och jag hoppas också att vi ses i Säter i sommar.
Kanske även på ett fik innan dess :-)
Svar från Lena Holm 2016-02-12 17:44
Tack Bengt,
vi har väl några Dagnys på oss innan sommaren. Jag har för övrigt betalat medlemsavgiften för att få ställa ut i Säter idag, så jag kommer att vara där.
Hälsningar Lena
begust 2016-02-12 19:10
Jag har också betalat till Säter 😊
Tänkte på dig i dag när jag kikade på Naturhistoriskas trailer om vad där är under vattnet.
Du har gjort mig glad med dina bilder massor av gånger.
Nu är vi på marken just denna längtans bilder ger också glädje...
Gun-Inger
Svar från Lena Holm 2016-02-12 17:42
Tack Gun-Inger,
jag vet att du skrivit att du blivit glad i många kommentarer och varje gång värmer det lika mycket ska du veta. Snart blir det lite varmare och då ska vi ut och dyka igen. Även om det kan vara fint på vintern så är det mest jobbigt när det är kallt.
Hälsningar Lena
Utan att förstora den sista bilden tänkte jag "den där gubben liknar Anders" och visst var det Anders! :D

Glada foton du delar med dig :)
Svar från Lena Holm 2016-02-12 17:38
Tack Daniel,
undrar hur glad Anders är när han blir kallad "gubben" :-) Glada var de i alla fall i somras, alla tre.
Hälsningar Lena
Att få höra att en bild gör en glad är väl i allra högsta grad konstruktiv kritik. Då må¨ste det vara en bra bild, eftersom den berör och väcker känslor. Sen om den är bra i övrigt; skärpa, utsnitt etc etc... Bättre en bra dålig bild som når nånstans än en bra och tråkig bild.

Den översta bilden tycker jag är en riktigt bra bild. Den gör mig glad.

Hälsningar//GöranR
Svar från Lena Holm 2016-02-12 17:36
Tack Göran,
det var en bild som jag var nöjd med beträffande skärpa och utsnitt (annars hade jag nog inte lagt ut den i en pool) att den också kan göra någon glad blir liksom en extra dimension.
Hälsningar Lena
Vilket fint val av gladbilder.
Nytt liv, kommande vår och glada fotovänner !
Härligt Lena !
ing-marie
Svar från Lena Holm 2016-02-12 17:31
Tack Ing-Marie,
jag funderade ett tag innan jag valde dessa bilder. Gässlingarna var given för mej, men de andra två fick jag bläddra runt lite innan jag hittade det som kändes rätt.
Hälsningar Lena
Mycket glädje i dessa bilder och även i inlägget.
Fint att kunna glädja andra och även sig själv.
Svar från Lena Holm 2016-02-12 17:29
Tack Margareta,
ibland blir det riktiga glädjebilder och just den med gässlingarna var en sådan för mej. De började även vifta med sina små vingar men då skrattade jag så att det inte blev en enda skarp bild.
Hälsningar Lena
Oh yäss! (Förlåt...) Visst är de fina, de små gässen, och vem längtar inte till vitsippsbackarna och till och med sommaregn låter lockande! Vintern har sin tjusning, men det är allt bra härligt när man kan hänga in vinterjackan och gå barfota i gröngräset.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Holm 2016-02-13 16:58
Tack Bjarne,
jag skulle inte ha något emot lite varmare väder nu. Allt blir mycket enklare.
Hälsningar Lena