En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Kollage

Är lite sugen på att testa att göra kollage av mina undervattensbilder. Satt en lång stund och bläddrade runt i mina kollektioner och insåg att det fanns många olika aspekter att beakta när man gör urvalet av bilder. Kan blanda olika utsnitt från vidvinkel och makro? Ska man hålla sej inom ett begränsat urval av färger? Ska det vara ett huvudmotiv på varje bild eller ska man fylla ut med bilder som visar strukturer och färger enbart? Ska jag basera kollagen på geografiskt område? Art? Djurgrupp? Oj vad svårt det blev. Gjorde ett test med tre bilder i någorlunda samma färgställning från svenska västkusten. Vad tror ni om detta?

Ha en bra helg

Lena

 

PS. Ska det vara ram och andra detaljer? Text ?.... 

Inlagt 2012-08-31 17:28 | Läst 4813 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
En idé som jag tycker lyfter ett kollage är att mellanrummet mellan bilderna är lika stort som "ramen" eller i alla fall den högra och vänstra kanten. Ev. kan man ha en text i nedre kanten och göra den tjockare än de övriga.
Ha det fint Lena!
//ewa
Hej Ewa,
tack för att du tog dej tid att fudnera över mina frågor. Jag ska definitivt testa det där med mellanrummen för det ligger något i vad du skriver. Tjockre nederkant kan också vara värt att prova, lite i stil med inramning som ibland är tjockare nertill.
Hälsningar Lena