En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Lotterivinsten!

Under ett antal år har jag varit en synnerligen inaktiv medlem av konstklubben på min arbetsplats och borde naturligtvis ha gått ur. Nu har det inte blivit så och för en vecka sedan fick jag ett e-mail att jag hade vinst nr 27 i årets utlottning. Det lottades ut 35 vinster, nr 27 skulle sålunda vara något som 26 andra inte ville ha. Jag hastade förbi och tog en titt på konstverken i början på veckan. Det fanns ett och annat som jag nog kunde tänka mej att ha på väggen, men som jag snabbt insåg att jag aldrig skulle få. Som vanligt fanns där ett par bokpris också. Nåja, böckerna brukar bli kvar till slutet och den där med elefanten på så ju ganska OK ut, men jag hade inte tid att titta ordentligt i den.

Idag skulle jag få välja min vinst och när jag kom såg jag bums att alla konstverk som jag gillat var borta, men boken fanns faktiskt kvar så jag tog den. En tung sak som jag stoppade i en kasse och tog hem. Efter middagen tog jag fram den och slog upp den på måfå. En sepiatonad elefantjord rörde sej genom ett dammigt landskap och jag blev helt såld. Det gick ett par timmar...

Boken heter On This Earth, a Shadow Falls av fotografen Nick Brandt. Jag vet att han varit på Fotografiska men inte tog jag mej dit då heller. Nu satt jag där med bilderna och bara njöt. Nu blir jag väl kvar i konstklubben ett år till antar jag.

Sjölejonen vi mötte i Barkley Sound, British Columbia får bli dagens bildinslag. Vi skulle egentligen dyka här men det gungade alldeles för mycket och dessutom var det strömt. Vi fick nöja oss med att lyssna till dem, känna doften och titta på dem från båten.

Vilken kakafoni !

Hälsningar Lena, som ska gå och bläddra i boken en stund till.

 

 

 

Inlagt 2012-12-06 21:22 | Läst 4435 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Åh, det är säkert en underbar bok! Såg utställningen och gillar hans bilder så himla mycket. Roligt med lite sjövarelser över vattenytan, fint komponerade! Ha det fint!
ewa
Åh, det är säkert en underbar bok! Såg utställningen och gillar hans bilder så himla mycket. Roligt med lite sjövarelser över vattenytan, fint komponerade! Ha det fint!
ewa
Svar från Lena Holm 2012-12-06 22:33
Dubbelt tack Ewa!
Bilderna är oerhört fina. Papperet är lyxigt tjockt och matt, men med en speciell lyster. Jag Googlade boken och insåg att den kostade nästan 1000 kr. Även om den är fin hade jag aldrig köpt den.
Det var egentligen väldigt dimmigt där sjölejonen var men plötsligt öppnade sej dimman några minuter och jag fick ett antal bilder. De snackade väldigt mycke och högt.
Hälsningar Lena
Fina bilder på Sjölejonen! Boken blir nog bra för dig/ mvh Danne
Svar från Lena Holm 2012-12-06 22:34
Tack Dan,
ja, boken passar med alldeles utmärk och den känns som en lyxig present som jag aldrig hade köpt åt mej själv.
Hälsningar Lena
Vilken tur du hade! Såg hans utställning och den var fascinerande! Ett medlemskap i konstföreningen får du nog se som en god gärning, inte behöver man vara så aktiv inte... Själv är jag med i en sådan också på min arbetsplats. Jag har aldrig vunnit något trots att vi har väldigt många verk som lottas ut varje år. Får väl ta det med ro...
Grattis, fin vinst
Svar från Lena Holm 2012-12-06 22:35
Tack Bengt,
ja, den var finare än jag väntat mej.
Hälsningar Lena
Grattis, vilken vinst
Marianne
Svar från Lena Holm 2012-12-06 22:36
Tack Marianne,
ja, den var mer än jag kunde föreställa mej.
Hälsningar Lena
Grattis, en toppenvinst och tur att inte de andra 26 som valde före dej insåg det! :-)
Häftiga bilder på sjölejonen också, men dem passar man sej för att dyka bland va??
Svar från Lena Holm 2012-12-06 22:49
Tack Anne-Sophie,
jag såg verkligen fram emot att hoppa i vattnet här, men dyningar och ström gjorde det för farligt. Sjölejonen kan visserligen bli lite närgångna om de är många, men de har ingen anledning att göra något. De gånger vi mött dem i vattnet har det varit småvalparna som vill leka och nafsa fenor. De riktigt stora sveper bara förbi och kollar läget. Men som med alla vilda djur ska man ha respekt för dem och hela tiden se till att det finns gott om plats så de lätt kan simma iväg. De är ju helt överlägsna oss i vattnet.
Hälsnngar Lena
Grattis! Det är alltid kul att vinna! Fina bilder på sjölejonen!
Ha en toppendag!
Svar från Lena Holm 2012-12-08 14:33
Tack Heléne,
det var en kul vinst som jag inte alls förväntat mej.
Hälsningar Lena