En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Nyskördat sallad till fredagsmyset

Idag skördade vi våra första egna salladsblad för säsongen, helt och hållet uppdrivna inomhus och med rötterna i en vattenlösning med näring. De smakade verkligen gott. På länken under kan ni beskåda hur min sambos salladsexperiment såg ut i mitten av februari

 http://www.fotosidan.se/blogs/logholm/nu-spirar-salladen-inomhus.htm

Ikväll blev det först en liten aptitretare med rökt lax, pepparrotsost och färskplockad sallad på tunna örtkryddade knäckesticks.

Till varmrätt åt vi nystekta laxburgare på färsk och rökt lax med avokado, råstekta potatisklyftor och hemgjord bostongurka (på egenodlad gurka). Salladen fick en lite undanskymd roll i denna rätt men den hade sin givna plats.

Vi behövde ingen efterrätt...

Ha en trevlig helg,

hälsningar Lena

Inlagt 2017-03-24 20:57 | Läst 3278 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej,
Man blir hungrig varje gång man läser din fredagsblogg. Det är ett nöje att läsa din blogg.
Ha en skön helg
Bob och Ninni
Svar från Lena Holm 2017-03-25 08:31
Tack Bob och Ninni,
det gläder mej. På fredagar blir det ibland väldigt stressigt att få in ett blogginlägg och det är kanske därför det blir en och annan matbild. Middag blir det ju i allmänhet varje fredag.
Hälsningar Lena
Nog blir man sugen alltid. Kul att odla allt själ också. Hamburgaren ser verkligen god ut. Har testat ibland men mina fingrar är inte lika gröna som era.
Sten
Svar från Lena Holm 2017-03-25 08:35
Tack Sten,
jag tycker det är väldigt kul att min sambo också blivit så odlingsintresserad. Han driver alla nya projekt och tekniker. Jag skördar mest, tar om hand och serverar grönsakerna. När vi får ut växterna i växthuset blir det också lite småtrevligt pysslande. Hamburgaren blev väldigt god och jag tror finessen var att det skulle vara lite rökt lax i den färska som jag körde i matberedaren för att få färs.
Hälsningar Lena
Det ser otroligt delikat ut!/ BJörn T
Svar från Lena Holm 2017-03-25 08:36
Tack Björn,
det är mycket hastigt tagna bilder och inte så genomtänkt, men det blev gott och jag ville inte att maten skulle kallna.
Hälsningar Lena
Matfotografi är också en 'nisch'.. som du behärskar! Smarrigt!
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2017-03-25 08:30
Tack Jan,
fast det här är väldigt hastigt gjort och inte så genomtänkt matfoto. Jag ville snabbt ta en bild så att maten inte skulle bli kall.
Hälsningar Lena
Oj då,har ni nu fått sallad...imponerad..
Även av er goda mat som ni är väl värda.
Ha fin helg
Gun-Inger
Svar från Lena Holm 2017-03-25 08:37
Tack Gun-Inger,
det är min sambo som lyckats odla sallad inomhus. För tillfället har vi små plantor överallt. Men det är kul att han är odlingsintresserad.
Hälsningar Lena
Ser väldigt gott ut!Och extra bonus att det är hemmaodlat - imponerad!
//GöranR
Svar från Lena Holm 2017-03-25 08:38
Tack Göran,
jag har ingenting emot min sambos odlingsexperiment när det enda jag behöver göra är att skörda, servera och äta :-)
Hälsningar Lena
gorred 2017-03-25 20:01
Låter som en bra deal :)
Utroligt og dejligt med sådan et resultat.
Fine billeder - lige til en bog.
Velbekomme.
//Erik//
Svar från Lena Holm 2017-03-25 17:39
Tack Erik,
eftersom det är så många som ger ut receptböcker så avstår jag så länge. Jag har dock en tanke om att jag skulle vilja ge ut en bok om hur man kan ta tillvara allt dvs inte låta något gå till spillo. Ett sätt att förbättra miljön är faktiskt att minska svinnet.
Hälsningar Lena
Erik Madsen 2017-03-26 11:39
God ide - bare kør på.
//Erik//