En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

SM 2012 arkiverat

Det var en mycket trevlig helg och ett välarrangerat SM där guld gick till Jonna Bergström med parkamrat Ingvar Eliasson, båda kända profiler här på FS. För egen del så blev placeringen på tok för långt ner i resultatlistan för att vi ska vara nöjda, men ibland så klaffar det inte med vare sig fiskar eller andra motiv.

Det här är den bild jag var mest nöjd med och här var t o m den lilla fisken med på noterna och placerade sej snyggt ovanpå maneten. Klassen ”vidvinkel med dykare” innehöll dock väldigt fina motiv så denna räckte inte riktigt till.

 

På tävlingsfronten får vi nöja oss med den andraplacering som vi lyckades ta i en amerikansk tävling som anordnades av ett stort företag för dykutrustning. Vi skickade in tre bilder strax innan semestern och fick resultatet förra veckan. Det var den svartvita bilden av vraket Havda som jag visat här på FS (och i bloggen) som juryn gillade. Lite kul att få pris för en svartvit undervattensbild då min erfarenhet av att konvertera till svartvitt är minimal.

 

Åter till vardagen

Hälsar Lena 

Inlagt 2012-08-27 19:23 | Läst 5998 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Men även om du inte vann så tycker jag att bilden är jätte fin. Och alla andra bilder som du tar under vattnet. En värld som inte jag har upptäckt ännu och kanske aldrig gör. Men då är det tur att sådana som du finns. Men bättre tur nästa gång.
Kram Irene
Svar från Lena Holm 2012-08-27 19:41
Tack Irene,
för att du gillar mina bilder, det räcker väldigt långt för mej. Det blir fler tävlingar och de som vann är ju trots allt mina vänner, så jag kan glädjas å deras vägnar.
Hälsningar Lena
Om helgen var trevlig och evenemanget välarrangerat låter det ändå väl värt att ha varit med! Grattis till den fina placeringen i den amerikanska tävlingen också!
Svar från Lena Holm 2012-08-27 21:38
Hej,
klart att det var värt att vara med! Absolut, och jag tröstar mej med lite ny utrustning som jag får för min vrakbild. Tack Anne-Sophie.
Hälsningar Lena
Man är inte med i tävlingen för att vinna utan för att det är kul och så lär man sig en del på vägen dit också :-) Grattis till andra plats i USA! Jättekul. Jag tycker att bilden är otroligt fint! Alltid kul att se dina bilder undervatten. Allt gott
Svar från Lena Holm 2012-08-28 07:48
Hej Mikael,
man lär sej en hel del från de erfarna fotograferna som är med och det är ju en trevlig tillställning att delta i. En bra placering blir förstås lite extra krydda på moset men vi kommer igen nästa gång. Tack för din uppmuntran.
Hälsningar Lena
Hej Lena!

En superfin bild det här! Jag gillar din personliga stil och att du är en nytänkare inom foto.
Jättegrattis till din fina placering i den amerikanska tävlingen.
Du är en fantastiskt duktig fotograf. Alltid trevlig, possitiv och glad! :o)
Hoppas vi ses snart igen!


Kram Jonna
Svar från Lena Holm 2012-08-28 18:52
Tack Jonna !
Kul att du hittade in här. Jag försöker sprida lite ljus och intresse för undervattenslivet och att fotografera det. Jag försöker också skapa någon slags stil, men det går lite i vågor. Dive rite tyckte i alla fall om Norska vrak (utanför Gulen). Vi ses väl på Malta, jag hoppas det ges utrymme för att diskutera bilder. I synnerhet vill jag dryfta alla halvhyfsade bilder som man åstadkommer. Dåliga är lätt att förstå och riktigt bra, men mycket är mittemellan och det är inte alltid så lätt att lista ut vad man skulle gjort annorlunda.
Grattis än en gång till vinsten, era bilder var bäst!
Vi ses
Lena
Allt går inte som man vill, fast är egentligen det viktigaste att vinna, tillfälligheter avgör ofta?
Vi är många som njuter av dina otroliga bilder från en värld som det flesta av oss aldrig kan ta del av utom på fotografier och film. Nästa gång kanske det är din tur.
Svar från Lena Holm 2012-09-02 17:56
Tack Stefan,
för mej var det inte viktigt att vinna och de som tog de tre första placeringarna spelar helt enkelt i en "annan division". Men det är kul att få tävla med svenska eliten, ibland går det bättre ibland sämre. Jag uppskattar verligen alla som tittar på mina bilder här på bloggen och lämnar uppmuntrande kommentarer.
Ha en bra kväll
Lena