En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Studiebesök hos reptilspecialisten Magnus Forsberg

Eftersom jag ska föreläsa om reptiler och amfibier för blivande djursjukskötare senare i höst ville jag ha lite fint eget bildmaterial på några av de arter som vi har som sällskapsdjur. Jag åkte därför till Herpers Choice som Magnus Forsberg driver strax utanför Uppsala. Vissa av er kanske känner igen Magnus här på FS. Han har en samling fantastiska makrobilder på sin sida.  

Ett bra exempel på sällskapsdjur i den här kategorin är skäggagam. De två polarna på första bilden samt den här vackra individen är skäggagamer.

Jag fastnade länge vid kameleonterna. Den här skulle strax flytta till ett nytt hem och den blivande ägaren väntade i butiken. Hon hade ett stort terrarium förberett för sin nya kompis. Den får bli dagens bild 269.

De ser ju lite roliga ut när de tittar åt olika håll med ögonen. Man kan ju undra hur de processar bilderna som de får genom att titta åt två olika håll? Hoppas inte studenterna ställer den frågan.

Den här kvinnan småpratar lite med sin nya Jemenkameleont. Det var de charmigaste husdjur man kunde ha enligt henne.

Den fina panterkameleonten som skulle flytta till Stockholm gör sej redo för avfärd. Den har nu delvis ändrat färg från när den satt bakom glaset.

Orm var jag ju tvungen att ha med i kollektionen och den här vackra kungsboan visade Magnus för en kund så jag kunde snabbt ta några bilder utan glas emellan.

Anolisödlor är också charmiga. Skärpedjupet är lite för kort men med ljuset och valet av objektiv (100 mm makro) så blir det inte bättre.

Den lilla sköldpaddan "5" hade somnat.

Avslutar med en kärrsköldpadda som verkligen tycktes titta på mej genom glaset. Jag hade svårt att slita mej från alla de vackra djuren och kom förstås hem med väldigt många fler bilder än jag behöver. Jag passade också på att köpa en "godislåda" med precis lagom stora syrsor till mina klockgrodor. De fick sin middag direkt när jag kom hem och den blev en succé.

Hälsningar Lena

 

 

Inlagt 2014-09-26 17:45 | Läst 5926 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det är lite annorlunda djur De är vackra djur fina färger Tror inte jag vill ha de till husdjur Ha en trevlig helg : ) // Gert
Svar från Lena Holm 2014-09-27 15:04
Tack Gert,
jag har två klockgrodor som är rätt roliga som husdjur och väldigt lättstötta. Jag skulle nog kunna tänka mej något mer terrariedjur och tycker dessa är riktigt vackra.
Hälsningar Lena
Det är vackra djur det där. Tidlösa och från en annan tid. Vi hade en gång en skäggagam som barnen döpte till Skäggis. Han var cool, precis som dina bilder.

Mysigt! :-)
Svar från Lena Holm 2014-09-27 15:06
Tack Tommy,
jag tycker flera av dessa djur är både häftiga och mycket vackra. Kameleonterna är ju hur fina som helst. Där fanns också fina geckoödlor men de satt för mörkt för att fotografera. Skäggagamerna var också sköna typer. jag hade en höjdarstund bland dessa djur och alla terrarier var mycket fint iordningsställda.
Hälsningar Lena
Det är inte dyr för min smak, men de alla är bra fotogena. Och dert är några fantastiska bilder du har fått.
Hälsningar från Erik / DK
Svar från Lena Holm 2014-09-27 15:07
Tack Erik,
det var hur kul som helst att gå runt med makro och försöka fånga dessa vackra djur på bild.
Hälsningar Lena
Fantastiska ödlor!! Mycket mer faschinerande än de ödlorna man kan träffa på som singel... hahahha
Riktigt fina bilder Lena... Jag blir alltid lika imponerad när man ser det vilt utomlands... men hemma, skulle jag nog inte vilja ha en... Ha en trevlig helg!! :) //Peter
Svar från Lena Holm 2014-09-27 15:12
Tack Peter,
min syster (i Texas) hade en lite söt anolisödla i en stor blomkruka vid jul då vi var där. De kommer in när det börjar bli kallt för dem ute och hon kunde inte slänga ut den. Den åt ju dessutom småkryp och det finns det ju alltid i stora hus med altandörrar mot en frodig trädgård.
Hälsningar Lena
Jättefräna och fina bilder på häftiga djur!!! Gillar mest de fyra första med extra plus för den fjärde! Snyggt jobbat Lena! :) /Tommy.
Svar från Lena Holm 2014-09-27 15:14
Tack Tommy,
kul att du gillar dem. Jag tycker de är urhäftiga och kameleonterna kunde man stå och titta på hur länge som helst.
Hälsningar Lena
Hehe vad söta o fina dom är, väldigt fina bilder du fick med dig, verkar vara ett lämpligt fotoljus i terrariet. Ha en fin helg, LO
Svar från Lena Holm 2014-09-27 15:16
Tack LO,
ljuset var hyfsat på de djur som jag visar här men i en del terrarier var det för mörkt och jag ville absolut inte använda blixt. Jag skulle ju egentligen bara ha ett axplock bilder på de vanligaste djuren för att använda i en föreläsning och det fick jag med råge.
Hälsningar Lena
Dem är otrolig vackra, men tror inte det är något djur för mig:o)
Fina foto!!
Mvh Synnöve
Svar från Lena Holm 2014-09-27 15:19
Tack Synnöve,
man kan ju nöja sej med att njuta av dem på bild eller i en proffsig affär som denna. Jag tycker också de är oerhört vackra.
Hälsningar Lena
Fina djur är det du visar upp men jag skulle inte vilja ha dem innanför väggarna:) Jag förmodar att de är förhistoriska djur, de ser i alla fall sådana ut. Härliga teckningar och fina detaljer är de utrustade med. Fina bilder som vanligt Lena. Ha en bra helg!
Svar från Lena Holm 2014-09-27 15:21
Tack Ingemar,
jag tycker de är oerhört fina och trivs jättebra med mina små grodor. De är dessutom mycket lättskötta och passar oss utmärkt. Jag skulle tro att många av dessa har vandrat på jordens yta betydligt längre än oss.
Hälsningar Lena
Det är "nästan" så reptilerna är vackra. ;-)
Svar från Lena Holm 2014-09-27 15:22
Tack Ingela,
visst är de vackra !
Hälsningar Lena
Visst ha jag sett Magnus härliga bilder. Även om jag nu inte är så mycket för slingriga djur så måste jag erkänna att kameleonterna var störtsköna. Härlig flirt.
Jättesköna bilder fick du med dig hem !
ing-marie
Svar från Lena Holm 2014-09-27 15:24
Tack Ing-Marie,
kameleonterna kunde man stå och titta på hur länge som helst. De har ju bara så söta fötter när de griper runt grenar och ögonen som rör sig runt hela tiden. Det var jättekul att gå runt i den här butiken och det var väldigt fina terrarier för alla djuren.
Hälsningar Lena
Är nog inte heller så mycket för dessa reptiler, men det blev riktigt fina bilder, tvåan gillas bäst.
Lycka till med föreläsningen och visar du bilderna så blir de imponerade.
Ha de gott
//B-O
Svar från Lena Holm 2014-09-27 15:26
Tack B-O,
det är alltid kul att kunna krydda en föreläsning med några fina bilder, som dessutom inte är snodda från nätet.
Hälsningar Lena
Härliga bilder på de vackra reptilerna!
Ha en skön helg!
Svar från Lena Holm 2014-09-27 15:27
Tack Helén,
du skulle ha sett de vandrande lövet. Ett helt otroligt djur som såg ut som några löv till det plötsligt rörde sig. Du hade gillat att besöka det här stället.
Hälsningar Lena
Spännande bilder Lena! Du har fångat många fina porträtt av ovanliga djur.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Holm 2014-09-27 15:28
Tack Bjarne,
lite utmanande att fotografera de flesta genom glas men det gick förvånansvärt bra.
Hälsningar Lena