Spontana tankar som inte är förutbestämda.

Kvinnor som kvinnor men är det verkligen så...............

I kväll när jag städade bland mina bilder kom jag att tänka på oss kvinnor. 

Jag kunde känna hur ensam denna kvinna var än där var så många omkring henne. Hon satt och såg lite bister ut precis som jag brukar känna mig om jag måste fika utan sällskap.

En kvinna som jag inte avundas är denna som har ett så otacksamt arbete. Ta bort skit efter duvor som kan vara förenat med smitta. Förvisso hade hon mask för ansiktet. Tillika så otacksamt det tar inte lång tid förrän duvorna smutsat ner igen.

 

Däremot skulle jag också kanske tycka det vore mysigt helt få ägna mig åt att vara konstnär. Det är säkert många som har denna talang och skulle må så bra få ha en pensel för att skapa.

Något annat kreativt måste vara att få ägna sig åt att skapa skyltning för olika affärer. Det skulle jag ha velat gjort istället för att sitta på ett arbete där jag blev ständigt utskälld. Jag har nämligen måst
lyssna på arvingar som aldrig kan få sin pengar fort nog när något avlidit. Fy för vad människor 
kan vara usla. 

 

En bild som jag tycker mycket om är denna på kvinnan som sitter och funderar på något. Jag studerade henne en stund efter jag tagit fotot. Jag har så många rasister som bor runt omkring mig. De tillhör de som är fega och inte vågar öppet diskutera. 

 Jag har en åsikt som jag står fast vid alla kvinnor skall ha samma rätt att ha det så bra som jag har det. Att få känna den frihet som jag haft och har. Få leva demokratiskt tillsammans med oss alla.

En hyllning denna sena kväll till kvinnor från mig.

Gun-Inger

Inlagt 2012-03-23 23:57 | Läst 4772 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Bilden med kvinnan som målar/ritar är ju helt underbar. Kunde vara min mamma eller mormor som är konstnärer. Frihet är ett vackert ord, den biten skulle jag vilja ha mer av :)
Ha en underbar helg.
Kram Lena
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2012-03-24 23:47
Det är så att vi alla behöver mycket kärlek och frihet. Frihel kan betyda olika saker för kvinnor. Kvinnan kände säkert frihet när hon satt och målade precis som jag kan göra när jag är ute med kameran. I dag var jag enbart en sväng i trädgården men det räckte för jag skulle bli pigg.
Ha en fin söndag
Gun-Inger
Härliga kvinnoporträtt och en fin text som tål att tänkas på.
Ha en skön helg
Marianne
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2012-03-24 23:49
Nog är det så att många kvinnor behöver vår hjälp för att känna mer glädje i sina liv. Ibland behövs det enbart ett vänligt hej när vi möter varandra ute.
Vet du har det mysigt i morgon med din kamera eller......
Gun-Inger
Gillar bilden på kvinnan i hatt, som sitter och tecknar på målarduk.
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2012-03-24 23:51
Ja hon har utan tvekan den frihet som jag önskar alla. Jag tog bilden en sommardag på Österlen där det bor många konstnärer.
Ha det bra
Gun-Inger