Spontana tankar som inte är förutbestämda.

Vilka kunskaper jag fått i dag om olika flygplan och dess tillkomst..........spännande/kusligt det var................

Min livskamrat har gjort värnplikt på F 10 i Ängelholm. I dag skulle han uppleva nostalgi. Jag ville följa med för jag har aldrig varit på Flygmuseet där.

Inte kunde jag tro det skulle vara så intressant som det var. Jag har fått lära mig så mycket om alla dessa "krigsflygplan" samt dess historia. Där fanns en simulator men jag var för feg att prova den. Däremot tittade jag på medan några andra "flög" i väg med flygplanet Draken.

Jag upplevde det samtidigt sorgligt/kusligt med tanke på att det är krig i världen som har gjort att dessa flygplan har funnits och några finns ännu.

Jag fick en inblick i hur det såg ut på logement med mera. Nostalgiskt eller ej men nu har jag sett det.

Roboten Blodhund som inte tillverkas mer stod utanför museet. 

 

Det var första gången jag var där men absolut inte den sista. Det finns mer att lära om vår historia.

Ha det gott alla mina vänner på Fotosidan.

Gun-Inger

Inlagt 2012-08-07 23:06 | Läst 4358 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej! Kul att läsa om ditt besök. Jag var på flygmuseet för en månad sedan. Intressant att se nödprovianten som piloterna hade. Noggrant specificerat med godis o övrigt.
/Eva-Lena
Ja det var verkligen ett museum där de lagt vinn om att presentera allt med text så varje besökare kan få glädje av besöket. Det var omröstning i Skåne om bästa museet och då vann just flygmuseet. Jag skall resa dit igen för där var mycket som jag inte hann att se.
Tänk att de kan visa dessa flygplan på detta sätt. Jag läste att det tagit 12 500 timmar att programmera för att få simulatorn att fungera. Vilka idealister det finns.

Ha skön söndag
Gun-Inger