Analogt till digitalt eller tvärtom.......................

Spontana tankar som inte är förutbestämda.

Fick sommarkänslor denna kväll..................

Jag har varit på dansföreställning på kulturhuset i kväll. Därför borde jag kanske visat bilder därifrån. Fotografering var inte tillåtet.

Vet inte hur det kom sig men när jag läste på Mariannes blogg att det varit frost där hon bor ville jag kika på sommarens blommor som ger mig lite nostalgiska känslor. 

Hoppas trädgården kan ge glädje till någon annan också.

Gun-Inger

Postat 2012-09-20 22:54 | Läst 1426 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

9 secunder av mitt liv.................

Det var namnet på Christer Strömholms utställning på Moderna Museet 1986. Jag observerade inte namnet på utställningen som nu är på Fotografiska. 

Det var lika mycket besökare 1986 som det var den lördag vi tittade på hans utställning. När jag kom in och såg porträttet på honom kände jag precis "att det var som han fanns där". 

Jag har skannat mina bilder från fotografier men tänker skanna från filmerna jag har så de blir bättre tekniskt sett.

 

Det är inte lätt för er som inte var med på den tiden när Christer Strömholm var den som så många talade om. Jag är så glad för de gånger vi fick ha en pratstund tillsammans.

---------------------------------------------------------------

Glad var jag också en dag i somras när jag fick sitta länge och titta på dessa mjukisar. Jag skulle gärna vilja resa till Madagaskar för att träffa lemulerna när de är där de hör hemma. De verkade trivas i detta Tropikariet  Helsingborg 

------------------------------------------------------------------------------

Jag trivs också med den årstid vi går till mötes. Det är mer njutbart vara i trädgården då jag vet allt måste vissna ner för att få liv igen nästa år. Det ställer inte så stora krav på mig längre.

Krassen lyser med höstens färger på marken ett tag till om det inte blir frost.

Det blev en underlig blogg denna kväll beroende på att mina tankar flaxade så här.

Ha det gott ändå alla som kikar in

Gun-Inger

Postat 2012-09-19 22:37 | Läst 1994 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

40 år med en kamera eller "Så var det så blev det".............

Hej alla mina vänner här på Fotosidan. I dag är jag så glad kunna ägna mig åt mig själv för första dagen på länge. 

Jag har arbetat med att jag göra ett bildspel om Barcelona till konstföreningen. Tro det eller ej jag ägnade 80 timmar på detta. Glädjen ligger i att det blev mycket uppskattat. Jag är mycket nöjd själv också. Tekniken är inte min starka sida. "Lärningsprocessen" var lång.

Därefter var jag i Stockholm och skulle fira att det är fyrtio år sedan jag fick en egen kamera.  Då hände något som aldrig hänt mig tidigare.

__________________________________________

Vi bodde på Globen hotell. På kvällen när vi kom hade de ljussatt Globen i lila vilket var häftigt.

Lördag tillägnade jag Fotografiska vilket jag är så nöjd med att äntligen ha fått se. Där var många bilder av Christer Strömholm som jag aldrig sett tidigare. Skall återkomma en annan dag till detta. Våra vägar korsades då och då.

Söndag var vi på Moderna museet. Det var då det hände. Jag hade inte batteriet i min kamera. Det satt kvar på hotellrummet för laddning.

Det var längesedan jag kände mig så naken. Fick ta bilder med mobilen men det blir inte samma känsla som med kameran. Jag som skulle fira mina fyrtio år med en kamera.

Det fick det bli minnesbilder. Dessa kan jag använda till ett bildspel. Nu har jag fått smak för att göra fler. Världsligt är det intet något vara sur för. Jag fick se mycket bra konst.

Jag kom hem förra måndagen då var det dags redan på onsdagen hänga upp bilder till en utställning. Jag fick hjälp göra ett litet rum i utställningshallen till mina bilder. De visar  "Så var det så blev det" efter rivningsraseriet i slutet på 70-talet. 

Det kom mycket intresserade till vernissagen likaså i går när jag var guide. Det är två fotografer med från vår fotoklubb.  Min analogfotograferande make visar mörkrumskopierad bildkonst från sina promenader tidiga söndagsmorgnar i vår kommun. Tre fotografer från Danmark deltar också. Ortspressen har skrivit bra artiklar vilket vi alla är tacksamma för.

Nu hoppas jag slippa känna mig som en skugga av mig själv längre. Jag erkänner att jag har tagit ut mig helt. I dag orkade jag knappt gå upp ur sängen.

Jag  måste komma tillbaka. Längtar mycket vara hos er mina vänner här på Fotosidan.

Gun-Inger

Postat 2012-09-18 19:50 | Läst 9184 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera